究竟安全屋定安全套安全啲?

政治 / 最新文章綜覽

 

現實比小說更荒謬,警察比匪徒更濕鳩。

堂堂警司溝人老婆派下帽,有色心冇色腦,他居然為了慳那一千幾百爆房錢,好一對偷情中年居然醒到濫用為保障無間道而設的安全屋去幹想幹的事,如此醜聞一出,全城嘩然。

其實與其稱之為「嘩然」,倒不如視之為正撚常,畢竟這是新香港,兵隨時隨地比賊更賊,當更休班都係警,犯罪涉案冇時停,姦淫擄掠、放貴利、攪細路女、食人妻、偷保釋金、跌槍失槍亂開槍⋯⋯有關正常人想像到和想像不到的罪行,香港公安都有心得,相比這個全港最大犯罪組織班班劣績,蚤多不癢,警司竊居安全屋偷情已經算是小意思。

究竟安全士屋還是安全套較安全?Be safe or not be safe, that is not a question,我強調多一次正常人當然知道公器私用乃大撚鑊之鑊,箇中瀨嘢非因被私用的東西有幾貴,而係肇事者誠信破產之大罪,警司唔用套做愛,最多十個月後帶多一個人回家,但他用公家間屋做愛,冇咗份工 + 跌埋份退休金 + 洗定屁股留案底,似乎已經是最低消費。

偏偏知法犯法乃香港公安絕活,上樑不正下樑歪,警司既然知道此城土地問題嚴峻,爆房也要看終囯旅客拖捨才有房可爆,香港人就是原罪,房都冇得你爆,愛都冇得你做,想深一層,這雙柒爆鴛鴦也實在柒到核爆,偷情都偷得那麼蠢,抵死都嫌不夠生動形容之。

慳房錢慳出禍,這不是蠢就是抵撚死,法官大人,我冇嘢寫了。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 189341
Date: 2019-01-18 22:38:22
Generated at: 2021-07-24 10:32:48
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/01/18/189341/究竟安全屋定安全套安全啲?