呢啲植物生殖器官,阿姐無興趣呀🙈

 

情人節,又是一年一度show off 自己男友有幾愛自己的日子。情人節有無意義?晒命就是最大的意義⋯⋯

早一個月book 枱,餐廳最重要有海景,一定要食西餐,如果你自以為聰明book 咗食日本嘢,你已經disqualified,更不要說中菜,打邊爐呢度次等貨⋯⋯

之後,送植物生殖器官(鮮花)是少不了,最重要送去公司,因為佢要show off 有一個咁愛自己男友。佢攞住咁大束鮮花係街,佢都覺得有面子異常。雖然用平時幾倍的價錢去買植物生殖器官,但如果有機會春宵一刻,其實都值嘅。

最重要係你女友開心,佢唔鬧你,唔打你,你就開心架啦⋯⋯用小小錢買到大家開心又何樂而不為。

但總有男人唔係咁認為,佢哋覺得情人節都係平常日子,做咩食咁貴。買玫瑰花又貴又唔抵,放幾日就會凋謝,買嚟做咩,浪費晒啲錢⋯⋯之後,佢就同你講一連串的市場學,情人節是什麼商家用來賺錢嘅日子,你一定唔可以中伏,結論又係佢唔想買花,唔想訂枱。

之後,你開始同佢辯論:「情人節一年先得一次姐,你就下我都唔得。」

男友開始嚟料:「有咩日子唔係一年得一日,係咪我就你情人節果日,你就我364日先⋯⋯」

之後,你每年的情人節不是攞住朱奶係海旁吹風,就係打個邊爐,食米線,而花呢?佢一次都無送過,係一次都無⋯⋯

到佢2 月13號記得聽日係情人節,佢就會夜晚send message 俾你叫你book 枱,但book 枱食咩呢?佢:「求其啦,你想食咩就食咩啦!」但你話我知啦,情人節前一日book 枱可以食到啲咩。

到你問佢:「點解你又唔訂枱又唔買花?係咪真係咁難。」

佢:「你辦事我放心,我繼續做嘢啦😏」

聽完,你只有四個英文字母可以送俾佢⋯⋯

而那個不解温柔的男友,就係我男友⋯⋯

未拍拖前,你以為你的情人節過得像電影情節一樣,但拍拖後,你發覺一切都係你的想像。你要在不改變男友的原則為前題去作出妥協。

到最後你同自己講:「呢啲植物生殖器官,阿姐無興趣呀🙈」

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 190220
Date: 2019-02-14 04:11:42
Generated at: 2019-09-24 02:51:24
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/02/14/190220/呢啲植物生殖器官,阿姐無興趣呀🙈