張繼聰幫男人爭返口氣

 

情人節係少數花生蘊藏量豐富嘅節日,姑勿論那些時令花生孰鹹孰甜,每年必備嘅垃圾桶插花大賽已經看到有點膩了,今次大家終於有新 gimmick 睇:即收大紮新鮮玫瑰即擺上網拍賣大賽,我從來不小覷香港女人嘅生意頭腦。

214派膠或受辱嘅多數係男人,無他嘅,香港地近年早就係男女不平等 —— 普遍女人比男人更平等,男人喺呢個女權最高的不平等節日不求有功但求無過,以派錢/膠去減低被害已是輸少當贏選擇,如此性別不平等男人國定受辱日,有冇念茲在茲女權主義者會為「真·性別平等」講兩句?

幸好東方不單出了一個毛X東,香港地也出了一位張繼聰,他四兩撥千斤地為男子組增光,他即興街頭 busking 唱《每天愛你多一些》冧到他張氏安琪如癡如醉,如此強光猛閃乃極少數男女花生友都膝蓋着地嘅大器示範。

女人最想要嘅「禮物」原則上不一定係物質需要(雖然物資係好好好重要),但男人亟欲在情人節高調滿足女人精神靈欲,係藝高人膽大嘅修羅難度示範,我當然明白張繼聰尖沙咀海旁唱情歌係浪漫,你我他做同一件事就自取滅亡,正所謂台上一分鐘,台下十年功,但就算你同樣如日方中,但冇佢嘅英俊瀟灑外表還是一場空,張大大集天時地利人和於一身,抵佢家有嬌妻兼人人葡萄。

係㗎,張大大呢一招的確屌打全港男人,但大家有緣畀氣場咁強大嘅真男人技術擊倒,抵啦,恭喜張太嫁得賢夫,張生實力人緣兼備,早就洗脫「謝生」之名了。

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 190319
Date: 2019-02-16 05:44:27
Generated at: 2021-10-24 12:07:57
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/02/16/190319/張繼聰幫男人爭返口氣