咩叫水泥隊?睇下容祖兒點被人搞同反擊啦~

 

好多人以為連登高登講,就是網民意見。其實他們早知道,只要你有錢,就可以叫人做風向。

只要你有錢,網路要你死,就可以令你死。這已不是弱勢可以出頭的地方,而是有錢就是王道的世界。這一點,隨緣做呢行,點會唔知?

如果唔係,點會龍和道出現咁大條浮屍,大家都話要爭住去影?龍和道唔係大家慘痛既記憶黎架咩?點解而家可以變成「打卡勝地」既?唔係維穩,係咩?有錢,咪個個網媒都出,大家覺得好正囉,對不對?(用蝗語讀!)

再舉一個例子丫?好似尋日咁,就唔知點解,忽然有個post 彈出黎,話容祖兒正式取代樂壇比利,成為樂壇明燈。燈死了韓團 Big Bang 的勝利。

原post 只是把一些人一些事拉在一起,在科學層面上,應是跟容小姐沒有關係的。

而原來,原點就是 #論盡音樂 的這一個post:

連登仔抄野唔落 credit 俾 Issac Lai明明佢響我個 post 入面整理得咁好 lol

論盡音樂 Stupid Music 發佈於 2019年3月11日星期一

 

好了,為了令容祖兒不要在網路再稱為樂壇明燈,著名的英皇打手們,當然不會作聲。因為,在網路上,只要你廣結善緣,KOL們見你出事,少出一post,少說一句,根本就可以幫你化解很多事情。

而同時,唱片公司當然會立刻做事,就把容祖兒的死敵謝安琪拿出來用。說只要跟謝安琪合作過的人,都會出事

 

而立即,網民就萬言齊發,說他出來spin走話題。

究竟容祖兒是不是明燈?根本沒有人在乎。畢竟,一個人會否生癌,失聲,甚至是「發霉至今」,也不是她一個人可以控制的事吧?但香港人,就是信觀感。在「心之科學」上,容小姐「痴邊個邊個衰」呢個concept,就植晒入大家個腦度,就好似娛樂圈,公關圈個個都信風水術數一樣。娛樂圈,是偏門錢,大家都會信「你勢唔好」,就不會也不想跟你合作。

而最搞笑的,竟然有網民找到這張回歸的時候拍的照片。時點是2017年的「習容握」,之後就就,中美貿易戰開打,引發了2018年的美國301報告。

 

 

所以話呢,樂壇而家中意搞網路聲量,呢啲拳來腳往,一定會陸續有來。究竟邊個會出事?就睇邊個有錢,邊個請到打手夠狠夠毒咁去打人囉。

 

作者:隨緣

八十後公關公司小卒一名,渴望有一天,只是有人按讚,我就會飽。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 191187
Date: 2019-03-13 18:07:21
Generated at: 2019-05-22 18:12:21
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/03/13/191187/咩叫水泥隊?睇下容祖兒點被人搞同反擊啦~