有錢大陸男 vs 冇錢港男,你係港女,你點揀?

 

水姐都三十幾,好多時候都會同啲年紀比自己細既男仔去街。有時呢,幾時先會keep 見多幾次,幾時會做一次就收皮呢?梗係佢食飯果陣,玩唔玩電話啦?

阿姐我花時間同你食飯,明明食完飯都搞野架啦。如果你同我食飯果陣都要玩電話囉,咁即係你覺得我冇個電話咁吸引啦?咁你返去玩電話啦?

不過又咁講,如果佢好似郭子豪咁,又大隻又好身材又靚仔既,咁水姐都可以忍一忍既。冇計啦,而家啲細路,細個食電子奶嘴大架嘛。你叫佢唔好玩電話,你不如叫佢去死啦。所以,我而家既策略係,比我大既男人,你同我食飯果陣,要撳電話,要覆message。我fine。因為你日理萬機。但如果你細過我既,我估你唔會唔聽一個電話冇幾百萬生意架啦。咁唔該,你好好地同我食完餐飯。我講一次,你唔聽,即係你唔覺得緊要啦?咁ok啦,可以out。

我勢利?係,我係勢利。好過我個姊妹Isabel丫。Isabel 而家有兩隻兵,一個呢,就係聽講係北京少爺之一,同佢出親街,都好似要畀全世界知道佢地做咩咁。唔係影相上微信朋友圈,就係拍抖音。但佢唔係拍佢出黎畀人見,而係拍自己。不過Isabel 就話,因為佢有錢,又次次都同佢去曼谷、LA 旅行果陣都送Hermes 畀佢,所以先忍佢啦。但係香港,另外果隻呢,其實都唔算太差架啦。有六呎高,廿八歲仔有六、七萬個月,都叫靠自己丫。而最重要既,就係你叫佢做咩就做咩,你話要去LA 玩佢問都唔過問,你返黎香港要佢陪你食飯睇戲,佢就隨傳隨到。但Isabel 上次話,發佢脾氣,係因為佢同佢食飯果陣,玩電話,睇嗰啲政治廢文啵。咁又係幾抵嬲既。阿姐你同我食飯玩電話都算啦,仲要係睇政治廢文,於是Isabel 就拍檯走左啦。

不過又咁講丫,如果個唔係京城大少,你估Isabel 會忍佢咩。人望高處,水往低流。你係香港,唔搵個有錢佬嫁,你估個個好似水姐咁靠自己買Hermes 咩。所以呢,唔好成日話啲港男睇唔起啲港女,姊妹都係咁話,有錢既人既人同冇錢既人,做同樣既事,真係有分別架。

 

在3月27日於香港公開大學進行的「L.O.V.E. in F.R.A.M.E.S. 大專巡迴分享會」中,發生了一段小插曲,陳奕迅被同學表現弄得黑着面,令分享會在尷尬氣氛下結束。分享會流程是先播放「Eason and The DUO…

紫沙發佈於 2019年3月27日星期三

 

作者:水姐

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 梅媽的神奇小子 by 鳩文瘋
    呢兩母子真係好神奇~幾乎全家都死哂,得佢地兩個日日係度獻世。…
  • 【遊戲介紹】肝度十足元素豐富 《Len’s Island》耕種建築探索戰鬥樣樣俱佳 by 五木
    遊戲種類有好多,不過人係貪心嘅,好多時會得一想二。好似《動物森友會》各方面都做得好好,然後你就會諗如果地圖大啲 […]…
  • 【外賣仔日記】我與Uber Eats 的回憶 by 外賣仔
    Uber Eats 系統的運作有如一瓶飲料在工廠中製作的流程相近,由飲料製作,到飲料裝瓶,都是預期所有事情發生非常暢順,例如預期飲料由輸送管裝入瓶時,塑料瓶保證會在預定的位置等候,毋須預計塑料瓶沒有適當地放置在指定位置,導致飲料灑滿一地…
  • 何謂「格屎」? by 潮文社
    至於個小朋友講嘅「響格屎」,絕對同安格斯、吔屎無關。「格屎」係指社團單位,問人「咩格屎」,即係問人屬於咩社團、咩幫會,多數會用「瓣」作為量詞。例如格屎哥就講:「響格屎啦!你邊瓣咖?」,邊瓣「格屎」,即係邊個社團。…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • 《彼岸島》絕對是我人生中看的其中一套最令我無言的漫畫。 by 鵝鑾鼻燈塔
    如果你沒有看過,恭喜你,你的人生是完全沒有任何損失的。這種比狗血更狗血的劇情,永無休止又不斷無限loop的橋段,看了也想把自己雙眼也插盲。簡單來說,主角不論做了甚麼,也無法打死早已不死的吸血鬼之王,只能眼看自己的同伴一個又一個的死去(有時甚…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 191849
Date: 2019-03-28 19:31:06
Generated at: 2021-12-08 12:16:32
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/03/28/191849/有錢大陸男-vs-冇錢港男,你係港女,你點揀?