如果你覺得一夜情唔妥,不如你試下N 夜情?

 

嗰晚,係連續唔知幾多晚嘅寂寞,與其賴寂寞,不如承認自己花心,不如承認自己放縱。

我同小藍識左幾年,佢係我舊同學,在學時期唔識嘅舊同學,多謝fb,我地相認。

間中,好間中嗰種,一年一兩次?我地會約出來,食下野傾下計,無乜深度嘅交流。

直至有一日,寂寞令我壯膽,血同我嘅人格一樣向下流。

「多謝你今晚陪我。」喺地鐵站見到佢,我就講左呢句說話。名義上,只係約佢飲嘢:實際上,已準備食埋嘢。

「你嗰日第一句就殺我一個措手不及,個心亂曬。」有心無意?反正到今日已經唔重要。

一夜情,沉船,之後會互相關心,我地成日都會講起,如果唔係嗰晚大家都咁大膽,如果唔係大家都有需要,就唔會有N 咁多次嘅一夜情。

N 咁多次一夜情?係咪應該講成N 夜情?

「我有偷偷地掛住你。」無人喺旁邊嘅深夜,有時會send 個msg 俾佢。

「我都係。」有時好快回覆,有時第二日先覆,有時隔日覆。唔同拍拖,無嗰種是必要快回嘅壓力或者期待,唔會跌入一堆多餘嘅失望,同埋隨之而來多餘嘅怨憤。

N 夜情嘅關係,應唔應該出現?可能唔同人有唔同答案,甚至我自己喺N 年前N 年後都會有唔同答案。

 

作者:小青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 192559
Date: 2019-04-13 21:44:19
Generated at: 2019-06-24 20:51:02
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/04/13/192559/如果你覺得一夜情唔妥,不如你試下n-夜情?