偷情唔俾正印知,其實係尊重番呢段關係。

 

偷情本身係錯,偷情嘅都係姦夫淫婦,呢個我地唔否認。

 

但我地喺公眾場合眾目睽睽,都會好似一對普通朋友。食飯就食飯,唔會互餵;行路就行路,唔會摷腰掃背揸蘿油;搭的士就搭的士,唔會倚偎調情。

 

偷情係為左彌補正印對我地嘅不足,本身都係想呢段關係可以延續落去,先會選擇偷情,而唔係直接分手。出軌,如果被彼此嘅正印知道,係傷害多兩個人。

 

偷情一定係賤,能夠被你呃嘅都係信任你嘅人,傷害信任自己嘅人,點講都係錯,只係盜亦有道,既然你都呃緊正印,點解仲要同SP 喺公眾地方嘻嘻哈哈?寧俾人知,莫俾人見。

 

偷情如果發展到唔尊重同正印嘅關係,發展到同情婦公開咁親熱,其實已經係發展到唔再愛正印,咁應該先考慮離婚或者分手。

 

我唔係好正義好貞潔,只係少少感想。

 

作者:小青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 192663
Date: 2019-04-16 22:41:18
Generated at: 2019-06-26 21:17:18
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/04/16/192663/偷情唔俾正印知,其實係尊重番呢段關係。