熱門文章

    鏡頭右方嗰位肥仔哥先係真心朋友

     

    男人body language搭膊頭:表示理解、安慰啪背脊:撐你、支持揸爬咬耳仔: 肺腑之言(視乎揸爬力度)摙頸:自己醒爬、咁大個人唔講咁多喇

    犁牛發佈於 2019年4月16日星期二

     

    娛樂圈安心事件平地一聲雷,香港人將睇人仆街最開心嘅精神發揮得淋漓盡致,老老實實呢件事不道德,但不道德同係咪需要大家道德牌食人血饅頭,愚以為完全冇需要,偷食外遇,當事人自有 cost and benefit,關你們一大堆閒人撚事咩。

    在那段車cam片段中,在下反而想對在場某位有情有義嘅配角致敬——鏡頭右方那位肥仔哥。

    從唯一證據片段蛛絲馬跡之中能夠作合理推測,肇事二人由錄影開始已是半醉半醒兼開始發功,如果我係男方食花生由得你死你賤嘅酒肉朋友,根本唔會揀同安心同車走,肥仔哥刻意搭單上車,其實係為了力挽狂瀾,希望拯救好兄弟免於不倫戀隨時在他這個宿醉狀態下被公開(雖然呢次搵保方都保唔住後方就是了)。肥仔見自己故意做電燈膽依然阻唔到乾柴烈火猛烈燃燒,佢就出第二招:男人的身體語言暗號,附圖乃某朋友備註,我完全同意。

    肥仔哥搭兄弟膊頭 = 表示理解和安慰
    拍背脊 = 支持你
    揸爬耳語 = 肺腑之言
    摙頸 = 自己醒水執生,幫你幫到盡啦,好自為之

    肥仔哥做兄弟做到見你難過桃花劫,都追上車患尷尬癌,提水提到最後關頭,呢種至友當真有今生冇來世,容我向呢位匿名肥兄Sa個Lute。

    古語有云:人生得一知己,死而無憾,許某人生之中有個咁夠朋友嘅好兄弟,要同佢飲多幾枝82年嘅可樂啦,酒就免了,費時又再酒後亂性啦,係咪?

     

    作者:爽健

    爽健
    不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

    閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

    其他熱門文章

      歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

      文章資訊

      ID: 192717
      Date: 2019-04-17 14:34:24
      Generated at: 2019-05-19 17:45:45
      Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/04/17/192717/鏡頭右方嗰位肥仔哥先係真心朋友