唔講都唔知香港人原來係咁三貞九烈

 

 

香港人真係好得意,明星偷食呢啲花生吮下咪算囉,男人老狗都日諳夜諳日日呻吟道:「 Sammi 好慘、安仔賤格!」,講到好似自己係局內人咁關事咁,成個三姑六婆咁款。好喇,有啲人俾返個like 黃心穎道歉/講返之前發生過嘅事,然後個個走去狙擊人地,開口話人「幫住姣婆」,埋口屈人契家佬,連講野語氣都小學雞到冇眼睇。其實咁上心嘅人有邊多個平日真係追開鄭秀文許志安架?廣東歌都冇聽十世喇,菠蘿雞。

其實最令人不解嘅一點就係成件事根本就只係娛樂八卦,啲人可能得閑得制冇野做,就個個攬上身去抱打不平落井下石。好心喇,莫講話真係有人偷食,其實入得娛樂圈蒲足咁多年仲有邊個係清清白白?有邊個真係可憐金玉質,風塵骯髒違心願架?普通人人到中年兩公婆各有各玩都大有人在喇,人地早有協議你鬼知咩判官大人?家陣逼於無奈搞場大龍鳳出嚟咪又係為左照顧你班未見過大蛇疴尿嘅閒人。係為人地兩公婆好就放下屠刀咪逼人上梁山喇諸事丁。

最令我噁心嘅就係大部分人窮追猛打,連日狙擊,其實只係為左只係為左表示清白,為顯忠良。喂阿哥,你冰清玉潔三貞九烈咪做好俾自己另一半睇咪得囉,使乜擺曬上網日日話俾人聽你痛心惡絕啫?欲蓋彌彰啊大佬。有啲人仲衰,明明自己吸毒約炮落仔偷食樣樣齊,仲有面義正詞嚴參隻腳埋去鬧。喂,有冇聽過講得大話多死左要勾脷筋架?

唔關自己事嘅出少句聲喇。

 

作者:亂臣賊子

亂臣賊子

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲攻略】解鎖二三艘潛艇教學 《Monster Hunter Rise》刷國王獨角仙悶到瞓著 by 滅盡殺手
    早兩日我哋嘅一篇小知識技巧篇入面有提到要盡快解鎖收集道具必備嘅潛水艇,雖然做村任好快就會有第一隻潛水艇,但係要 […]…
  • 《星際啟示錄》全面大解構 by 湯子霈
    (以下內容全面劇透,及粗淺解釋科學理論)《星際啟示錄》(Interstellar)故事簡單,講述人類在地球面臨末日,美國太空總署探索新星球進行太空移民,延續人類文明。不過,全片涉及大量科學及物理常識,即使是理科生也未必完全明白;同時,劇情探…
  • 【Reg Day 攻略】大學新生註冊四件事 by Cube
    不要以為,Reg Day只是單純報到,拿張學生證就完事。這一天是十分重要的,不想留下不愉快的回憶,就要好好準備了。…
  • 港大舍堂次文化雜談(上):迎新與仙制 by 殷琦
    迎新是Hall的大事。…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • 其實點先算係鍾意一個人? by 小盛女
    其實我都唔係好清楚(嗱唔好打我),不過以下有幾點可以畀大家參考吓。首先,你會乜都想同佢講,就算係啲無聊低能嘢,當你工作上好大壓力或者遇到唔開心嘅事,你都會同想同佢講,因為你知道佢會靜靜哋聽你呻,雖然唔一定會幫你解決到個問題,但係女人要嘅從來…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 192822
Date: 2019-04-20 15:59:14
Generated at: 2022-08-11 20:37:38
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/04/20/192822/唔講都唔知香港人原來係咁三貞九烈