撐因航=撐平權?你班大愛撚真係戇撚鳩到燒上腦

 

因航出左個男男拖手廣告,消息話機管局同埋港鐵唔撚準登,所以就所有大愛撚就飛撚晒出黎。

何式凝教授話咁樣叫「還拖」

 

丫,你班政工作者都好撚得意:細路女畀人搞,搞到係電話搵到疑似3P短片,果啲咩性自主呀,性平權啲撚樣就縮撚返晒佢地老母啲閪度。咁梗係啦,人地好撚大愛架嘛,去剛果食過烏蠅飯,就好似可以屌返兩塊南亞細路女既閪咁。但你諗深一層,因航喎,平權喎?你痴撚線架?

 

 

陳志全你首先使唔使利申,究竟你在立法會議員職權期間,有冇坐因航,有冇上到金卡或鑽石卡呀?你陳志全有咁多基佬朋友,有幾多個基佬,係咁撚多年坐因航,冇受過因航氣架?

係香港人,坐撚過因航既,都知因航係呢個香港最撚冇資格講平權,講大愛既航空公司。因航最叻搞咩?最中意搞埋各種各樣既階級分野:你係咪marco polo呀?你綠卡咋賤民又搏upgrade?呢啲咁既撚樣故仔,日撚日係果啲乜撚野因航secrets 度,你睇得少?肥西有個同學,由鑽石畀人降grade降到落銀。啲空姐本來認得佢果啲,上到機而家都唔打招呼。當年佢係diamond 果陣,果啲空少空姐個撚個好似食撚左春藥咁問你,呀咩小姐你今次坐business呀?咩小姐又飛啦?啲關心假撚過你立法會議員啲嘴臉,你同我而家講你間航空公司,要move beyond labels?邊撚個成撚日縱容佢啲空少空姐,日撚日係度講客啲是是非非發洩呀?邊撚個首先話畀香港人知,你有錢,坐多啲我航空公司,我會對你好撚d呀?

你邊撚個講平權都得,陳志全你撐因航就等如撐平權呢件事,就真係好撚難企係你果邊。依家香港,唔係畀緊平權你d死基佬呀,係因為你班基佬有錢,冇仔送終,唔撚使養細路,佢地睇撚準你個market 先話「move beyond labels」呀。你冇錢,你估陳志全理唔理你丫?陳志全有冇搞過任何低收入同志既議題呀?

冇囉。

搞大航空公司,個撚個就扮大愛。搞細路女,就個撚個唔撚出聲。

香港有戇撚鳩既選民,就有呢啲又虛偽又戇鳩既政客。我覺得首先,所有大愛同盟呀,幫手撐因航既都利申,佢地係咪marco polo,係咪有label,可以入lounge。有既話,佢地都有利益衝突囉,屌。

 

作者:肥西

肥西

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【遊戲新聞】一年一度 E3 遊戲展 講完無影嘅作品年年都有 by 森麻
    又黎到一年一度嘅 E3 遊戲展,貴為遊戲業界盛事每年嘅 E3 及相關遊戲展都會有大量新作消息公佈,而且每年都總 […]…
  • 八仙嶺縱火案翻案問題 by 蕭少滔
    我以下按刑事偵緝的「排除法」,讓大家客觀地重組案情。大家如有指正及補充,可以有助澄清事實的話,無任歡迎。…
  • 八仙嶺之殤——災難回顧報告 by 無妄齋
    以下為我們翻查當年事故資料所得,目的並非要指控當年誰是誰非,也無意勾起當事者的傷痛。相反,是旨在透過重溫事件經過及法庭紀錄,為讀者提供較為完整的說法及根據,並寄望從此杜絕坊間的主觀臆測,以正視聽,還世間一個公道。…
  • 國安法下的香港電影 by Terence Yun
    倘若國安法成為指引下,創作人又再多一重限制,這條紅線之無形壓力便走進創作人的腦海之中,無形刀壓在創作人頸上。香港沒有審批劇本制度,不同大陸,批左就可以開拍(當然亦有批左,拍左都不能上畫),而香港沒有審批,意味著創作人在創作時要估計和預計在什…
  • 如何成為護士?(包括登記護士與註冊護士) by Su子
    呢篇野係寫俾考完DSE,有志投身護理界既所有同學。…
  • Zopiclone——傳說中的安眠藥「白瓜子」 by 小小藥罐子
    Zopiclone,可以讓人入睡大約6至8個小時,所以,一般建議連續入睡至少8個小時,避免出現「宿醉(Hangover)」的機會。所謂「宿醉」,簡單說,透過安眠藥入睡後,如果睡眠的時間不夠長的話,醒來後,仍然可能會覺得睡意未散,頭昏腦脹,影…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 194191
Date: 2019-05-21 13:55:47
Generated at: 2021-06-14 09:50:55
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/05/21/194191/撐因航=撐平權?你班大愛撚真係戇撚鳩到燒上腦