【神婆雜談】第三者同個男人講:「屋企老人家唔駛照顧,咁佢可以快啲死」

 

 

話說尋晚放工去食飯,隔離坐住一對男女。為左方便大家理解,男女我決定分別化名為大明同小芬。

言談之間聽得出大明有女朋友,同居中,不過似乎鬧緊分手,而小芬就係大明嘅第三者。

小芬一方面話「你地要好黎好去,唔好令佢唔好受呀」,一方面又話「點解條八婆到而家都仲唔肯同你分手?」,令我不禁心諗「小姐你想扮大義凜然都做戲做全套吖」。

大明苦惱分手後唔知住邊好,因為現居地方係女朋友家中持有物業,「但係我搬返屋企,就要幫我老竇照顧阿嫲。佢好老架啦。」

小芬聽罷嘆一大口氣,「都唔明你阿爸諗乜。要你幫手照顧,咁佢要比錢你囉我覺得,同埋老人家遲早都死架啦,身體唔好咪由佢擺一陣自己去囉,煩到你,好衰呀。」

我聽到呢度,放低筷子,忍唔住深呼吸。

大明聽完都一呆,「……咁我又唔係同我嫲感情唔好嘅。」

我唔理你同阿嫲感情好唔好,都唔理你同現任女朋友搞乜要分手;我淨係覺得阿大明哥,如果你真係要同個咁嘅女仔喺埋一齊,真係祝君好運,要幸福呀。

 

【塔羅牌個案分享】

 

 

作者:神婆

神婆
非典型占卜師,唔神秘,無形象,除了鐘意聽客人講故事,夜間興趣係打機睇動漫同撚貓。https://www.facebook.com/FortunaMessage

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 194361
Date: 2019-05-26 03:37:20
Generated at: 2020-02-17 12:01:36
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/05/26/194361/【神婆雜談】第三者同個男人講:「屋企老人家唔