嫖娼,打飛機同拍拖都一樣,係妄想

 

去色情帝國芭堤雅,最震撼既幻滅,當然唔係雞全部都係雞,而係這麼醜的妞,都可以拖住條肥鬼佬,招搖過市:咁資質都賣身搵到食?仲要成千上萬秦妹都可以?!

其實現代人睇得咸片多,好易有錯覺,以為你食唔落既女,係冇人想要,冇性慾,甚至唔存在既。即係好似中學畢業後,無事睇返隔離街女校既校刊,猛然發現有一半既女同學,你係朝見口晚見面左七年,都冇印象佢地存在過,呼吸過,甚至暗戀過你班長。

既然唔靚既女都係人,都有基本人權,可有正常性慾,肥鬼佬窮都可以有性幻想。咁個世界係唔完美,兼且當最少有一半人口,冇興趣作出任何奮鬥,去改善個世界,係正常現象(相當貼近實情)。但慾望既野,若人人都心想事成,會天下大亂。

如是這,左手或那麼醜的女,同你幻想既天國之間,人一日執著,一日都有段距離。果個距離,就係用「妄想」去 compensate (「彌補」都唔夠精準)。就算一日,搵到個條件理想,間房都可以太細或玩厭,要當自己在第二度先砌到落去。 大家閨女就更加係常幻想住,條仔愛自己一生一世,先肯除褲,然後MK仔就好多甜言蜜語。

所以講到尾,話明「幻想距離」,就好主觀既,只有有同冇,除非有人有具體行動,去迫自己個妄想成為事實,否則無從判斷點樣為之FF太多。而性妄想既存在係非常之咁普遍。因為咁,嫖妓,打飛機,以致好多人拍既拖,在形而上學來說,其實係好相似,甚至一樣。

 

 

作者:技術官僚主義者

技術官僚主義者
讀政治經濟學出身,其實對時事冇興趣,入行純粹因為比較好搵

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 194647
Date: 2019-05-31 23:52:16
Generated at: 2020-02-19 22:22:58
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/05/31/194647/嫖娼,打飛機同拍拖都一樣,係妄想