香港民主派需要對本土派黃台仰充滿敵意嗎?

 

 

自從上月底,(前)本土民主前線成員黃台仰及李東昇行蹤曝光,高調呼籲港人關注逃犯條例,及不迴避地認為可以暫時將「爭取香港獨立」的議程擱置。其中黃台仰鏡頭前表現可謂脫胎換骨,很明顯呢一年多嘅難民生活,對佢地來講除左係歷練,喺咁嘅逆境之下仍然有咁長足嘅進步,相信佢地都下左唔少嘅苦功。

美帝及歐洲列強一向關注自己喺世界各地嘅利益,呢個係非常咁正常,任何國家都會咁做。江湖傳聞,美國領事館喺香港,點解呢幾年玩fb 就過癮,但係一去到lobby 政客就咁低調?原因係年輕嘅民主派成員,你數得出架,讀到大學咩?讀過咩大學?識英文咩?識英文最叻嗰個哭泣聲啜毛姨姨,都唔後生。

呢次黃台仰咁樣去左德國得到難民庇護,順便留學,如果趁機做埋歐洲列強喺香港嘅聯絡人,咁雖然佢身在好遠,佢嘅影響力將會蓋過唔少香港民主派嘅少壯派。

咁唔怪得連啲記者都咁想踩死黃台仰。你試下果啲記撚記閪見到王丹,你估佢地夠唔夠膽問佢地:「你而家係美國逍遙快活丫,對唔對得住係六四死果啲人呀?」或者去返德國啦,去問下劉霞丫?「天安門母親喺北京又畀人軟禁啦,你覺唔覺得你而家咁自由呢,對唔撚住佢地呀?」咁丫?一定唔會。

其實呢幾日,黃台仰無論喺六四定係逃犯條例,口徑同埋呼籲都係同香港民主派同一個路數,咁都要咁大仇口,除左泛民驚佢地嘅歐美代理人被黃台仰分一杯羹之外,我暫時真係諗唔到。

所以你話,香港民主派幾垃圾。

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 點先可以令男人唔好偷食? by 木頭
    衰啲咁講,你地由細到大所有來自電影、劇集、小說入面果種忠貞好男人,好似耶穌、真神同觀音一樣——係,冇人可以證明佢地唔存在,但同時亦都冇人可以大大聲聲話佢地親眼見過。就算你有姊妹同你講佢見過,甚至親身擁有過,都只不過係源於佢地唔了解佢地身邊嘅…
  • 【遊戲新聞】最強多人喪屍遊戲 《Left 4 Dead 2》相隔十年推出最後大改版 by 五木
    經典遊戲《Left 4 Dead 2》推出超過十年,話佢係最強多人喪屍遊戲應該都無乜異議(雖然我覺得一代正啲) […]…
  • 我幾點收工關你叉事咩! by 小盛女
    「你呢排係咪好得閒?我見你成日都好早收工,琴日六點幾已經唔見你。」人事部Macy說。「我放六點,六點半我先走㗎喎,而且準時收工都正常啫。」我說。「無,想睇下你係咪好得閒咋嘛,以前你成日都好夜收。」Macy說。…
  • 我才不要做那種抱着男人雙腿苦苦哀求的女人 by BEAR 兒
    「只要我說了,我就是輸家。我才不要做那種抱着男人雙腿苦苦哀求的女人。如果不想受傷,你就得先去傷害別人。這道理我年青的時候就學會了。」她穿着一條白色的連身紗裙,披肩的黑髮和鮮艷的紅唇使她散發着成熟女人的魅力。這番話出自她的口中,非但不突兀,反…
  • 所謂「唔想拍拖」,完整意思通常都是「我唔想同你拍拖」 by 月輪
    在情場上無數次暗戀的失敗經驗告訴我,聽到「唔想拍拖」這句話,其實比聽到「我唔鍾意你」更令人上火。直接了當地說彼此不適合,沒有感覺,至少是一槍斃命的痛快,但若說「唔想拍拖」,卻令對方有種要苦候的感覺。因為對方可能會怕若不等待,突然你想拍拖時,…
  • 「玩玩就好!」 by 麻甩水瓶
    這是你在第一次吻了我後說的第一句,當然,沒有人會認真玩火。那一刻你看我的眼神,好像全世界只有我一個人能被你這樣看著,好記得那雙有魅力的眼睛。好記得那淡淡的薄荷煙草味,好記得你早上的問候,而晚上待我洗澡後才睡的關心,好記得你提醒我飲酒前要吃點…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 194958
Date: 2019-06-05 22:34:02
Generated at: 2020-09-25 14:52:49
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/06/05/194958/香港民主派需要對本土派黃台仰充滿敵意嗎?