民陣,我真係屌你老母。

 

果日100萬人遊行你果D柒野,我都費撚事舊事重提,唔係一陣又話咩光環爭奪戰。但你呢班人,一方面又叫政府班仆街下台,叫得振振有詞,屌你地,依家你地一樣功課都交唔撚柒到,我又屌到你地班咩召集人下台得唔得?究竟係呢個星期到依家呢咁多日,你地班友貢獻左D乜撚?你地真係階段勝利撚,一方面就叫人繼續反對,一方面就話要撤回星期一罷課罷工罷市。喂大佬,你都學埋政府彈弓手,忽悠民眾呀?你問自己D立場,同政府一樣左搖右擺,有咩撚分別?

如果班市民當初信錯你真係準備好晒星期一罷工罷市,你叫佢地點算呀,企左係度呀?食雪糕呀?我都未見左人搞社會運動,你搞社會運動,你搞咁撚多年都係咁撚柒咁撚ON9,人地一路進步,你地一路倒退。泛民籌錢已經夠晒低格,你地仲話要去升級音響,然後繼續播咩撚BEYOND今天我,屌你,你真你影衰晒家駒,佢泉下有知都死不瞑目。你播撚音樂就係背景音樂,同人地唱聖詩一唱八個鐘阻魔警,真係雲泥之別,人地成本係零呀,歌詞都得幾句連歌紙都唔駛印呀我屌你地班仆街。

你地唯一功能,只係申請不反對通知書(Arik Lee,2019)。你班不反對通知膠。而更撚重要既係,今鋪人人都知道唔可以再置身事外啦,個個都走上前去守護民眾啦,連最和理非非既都頂唔順啦:

鄺仔升級左做逗號戰神,左撲右撲,撲到暈埋;
譚文豪係一班無證警司面前大聲屌佢地無讀警察通例;
胡志偉係前線食催淚彈;
黃碧雲都話自己係前監警會會員,係金鐘站震懾黑警唔可以亂搜身;
至於六大宗教派,各個教會,平時和理非非到爆既,紛紛都出黎,以最嚴厲既言詞,指責政府,屌爆警察,佢地都識得帶領民眾向前,但係,仆你個臭街民陣;

你地只係識得帶領民眾向後。叫佢地收皮,夜喇返屋企,聽日又返工,你向佢地落迷藥,話今日已經贏撚左。我屌你個臭西,你就贏,你D錢箱裝滿晒錢梗係贏啦,又有錢啦,發達啦,今年連埋七一,遊行隨時俾你搞三四五六次,每次都行行重行行,行到香港市民斷腳為止,你地就繼續宣布香港人努力,加油,做得好好。我真係從來未見過一個好似你地咁失敗又一直存在咁厚顏無恥既組織(除左政府)。

2019年,雨傘都過五年咁滯。個個都開始識反省,識改變,諗清楚應該點做,係你地班HIHI繼續固步自封。我知道我人微言輕,唔係咩KOL。但我見一個一定同人講一次,一毫子都唔捐俾你地。我用黎幫俾人拉左既市民仲好。最後,我知道一定有人指責我咩搞撚分化又盛。屌,今年主題係無大台,各有各做,效果好好,仲邊有撚得分化呀。ONL79!

 

作者:鵝鑾鼻燈塔

鵝鑾鼻燈塔
前高登講故人。現為廢中。努力抵抗中年危機中。FB PAGE:https://www.facebook.com/Ellan.Ou/

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 睇撐警人面書,就可以去海洋公園睇海威咁 by 健吾
    這些撐警的人,從不會離開他們安全的地方。他們只會看手機,看電視,喝著高貴的紅茶,吃著自家製的muffin,感受外面的溫度。他們大多有管理九十後的經驗,一天到晚相信「陰謀論」,覺得這些年輕人,都是有組織有訓練的,卻忘記了自己當管理層之時,叫那…
  • 開心浩園餐 by BEAR 兒
    老軍裝帶責備地拍拍警犬的頭,把紙袋拿起來說:「對不起,這個餐算是我跟你買吧,不過要麻煩你再走一次了。」…
  • 我十八歲,打緊份暑期工叫坐枱 by 金魚小姐
    我今年十八歲,剛考完dse。上星期放榜,成績只有十六七分,不夠讀大學,在retake與副學士之間我選擇了後者。我沒有豐厚家底,只是一個行出街跌個招牌會砸死十個八個的那種公屋妹。高昂學費加上漫長暑假,無意中找到一份兼職,寫明非色情非身體接觸,…
  • 無諗過會有人打來人事部講:「我都唔駛返工,我無做野好耐啦……」 by HR 扮工週記
    女士:「你哋係咪請緊侍應?」小編:「係……」飲食業人手長期短缺,入行嘅年輕人數唔多,所以可以話長期都係請緊人。正當小編以為對方對職位有興趣嘅時候…… …
  • 天才同事訂花——花園叫咩名都搞錯? by 六月的物管
    老細:「今年農曆新年邊個負責訂年花?」 吹水經理:「不如天才同事負責。聖誕花都係佢訂,雖然最後我執手尾。」…
  • 張超雄,你出賣一代抗爭者! by 左膠正垃圾
    好多市民都不肯接受,他們很支持的泛民主派,一向都跟政府是有傾有講的。不論是楊岳橋在議會廳內就炒蝦拆蟹,自己結婚之時就宴請所有的建制派議員到場祝賀。現在張超雄提出「一次性向台灣提出移交逃犯安排」,不知道他有什麼信心,可以肯定不論是政府、建制派…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 195470
Date: 2019-06-15 22:50:27
Generated at: 2019-07-19 11:47:22
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/06/15/195470/民陣,我真係屌你老母。