【塔羅個案】暴力事件影響經濟!一齊睇下元朗地產客點講

 

大佬啊你唔好咁痴線.jpg

渾水發佈於 2019年7月23日星期二

 

有客做元朗區地產。佢每三個月會黎問一次黎緊生意狀況,例如應該集中做租盤定買賣、應該主力搵下舊客定新客、有新盤推出又會黎睇下情況等等,都係方向問題。

唔好問有無用或者「吓做呢一行自己唔知嘅咩」,旁觀者永遠理智,當事人一定係有需要,Even 只係求安心,先會黎搵我……而我亦都係因為咁先有能力交租(喂)

呢位客人上個月黎過,當時我見到佢業務喺暑假時唔會理想(出咗逆位皇帝同埋正位塔),佢好驚訝,「暑假應該多人租先係架?」

今朝收到佢短訊,想再預約,原因係原本傾好左三個租盤、一個二手買賣(元朗我無問邊個屋苑,利申唔識,成世人入元朗次數唔超過五次),全部無了。

二手客而家話唔買了,業主減多啲嗎?我都唔想買了;而租盤,一個係一家三口,一個係年輕夫婦,一個係單身女士,全部都拒絕喺元朗租屋了。

我個客,好愁。唔單止係因為生意差,而係因為佢自己本身都住元朗。

反送中影響經濟?係咩?PP 依然好多人行街,啲名店玻璃依然雪亮耀目。不過黑社會同警察拍拍膊頭成立元朗自治區,就另一種玩法了,地產行業首當其衝:)

 

【塔羅牌個案分享】

 

 

作者:神婆

神婆
非典型占卜師,唔神秘,無形象,除了鐘意聽客人講故事,夜間興趣係打機睇動漫同撚貓。https://www.facebook.com/FortunaMessage

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 197526
Date: 2019-07-24 16:04:03
Generated at: 2020-02-17 04:19:34
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/07/24/197526/【塔羅個案】暴力事件影響經濟!一齊睇下元朗地