呢啲垃圾男人剩係識中出,好心就唔好要老婆逼地鐵

暴民阻地鐵 孕婦感不適 丈夫狂轟:香港畀你哋搞冧喇﹗成日叫政府反思 你自己有反思嗎?

暴民知道咩叫反思嗎?黃暴民今日狂煽全港大罷工,為阻止大眾市民上班,更四出阻撓地鐵開車。有孕婦在炮台山站疑因長期候車而身體不適,最後要送院治理。愛妻心切的孕婦丈夫忍不住大鬧一旁的黑衣廢青,指他們時時叫政府反思,那他們自己有反思嗎!廢青,如果你仍有良心,拜託諗諗自己做緊咩!影片網址︰https://www.hkgpao.com/articles/1004404#HKG報 #暴民 #煽罷工 #累人累物 #阻港鐵 #孕婦感不適 原片、原圖:HKG報

HKG報 HKGpao 發佈於 2019年8月4日星期日

 

呢兩個月,無論藍黃,都無時無刻等啲juicy 嘅soundbite 造新聞,其中大肚婆呢,啲網媒就覺得最多汁,我好唔鍾意咁樣,我覺得要將個焦點擺返落個男人度。

呢個男人,首先肯定佢性能力係無問題嘅,因為佢能夠中出一個女人,然後令佢懷孕,至少從表面證供顯示係咁,唔深究佢地之間有無綠帽子關係。

問題係,呢個男人,性能力無問題,但個腦呢?

 

8月5日全港大罷工,其實都講左成兩個禮拜。正所謂,大罷工,唔係大請假,係全香港各行各業都癱瘓,社會運作唔到。

而呢個男人,選擇同個老婆逼地鐵。我諗佢個腦嘅問題,係超越政治立場嘅問題,係超越左藍黃嘅問題。

今日嘅路面交通好順,當咁多人請假唔返工,主要幹道啲車又行唔到,其實呢個好丈夫,應該踩單車接送佢個嬌妻。或者抱起佢跑,都得。

總之無理由搭地鐵。

 

 

如果一場大罷工,係癱瘓唔到交通,就不如唔好搞。

如果呢場大罷工嘅目標,係要林鄭政權承諾唔告612之後所有示威人士,咁樣喺佢有呢個承諾之前,日日都應該有呢啲情境發生。

今日我就選擇左答的士出入,如果聽日、後日及預期唔到幾耐嘅日子,我連搭的士都邊度都去唔到,搞大罷工嘅人唔需要向我道歉,要道歉嘅係搞到咁多人要受司法程序麻煩,要受牢獄之災嘅林鄭政權。

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 197803
Date: 2019-08-05 14:24:17
Generated at: 2020-02-21 06:45:07
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/08/05/197803/呢啲垃圾男人剩係識中出,好心就唔好要老婆逼地