六月前,Telegram 主要用途係約炮……

 

 

文匯報話Telegram係恐怖分子最常用嘅聯絡手段喎!好感謝黨認證我呢個Telegram用家係恐怖分子🥰但其實喺六月前,Telegram其中一個主要用途係用嚟約炮!

通常喺交友App識左啲仔仔要交換聯絡嘅話,我通常就係會俾Telegram。首先就係Telegram嘅私隱度比較高,只需要比ID就可以add對方而唔需要俾電話號碼,網上交友保護自己真係好重要,因為你唔知你幾時會遇到變態佬!(利申無遇過變態佬,因為好少人會變態得過我😉)同埋喺二人對話嘅情況之下,其中一方都有權可以選擇清除雙方嘅所有談話內容,即係對方電話上嘅記錄都會被清除。同埋你隨時可以轉換ID,就幾時變身神隱都得!

 

 

其次就係Telegram除左有好多好得意嘅Sticker同GIF之外,仲有啲炮友Friendly 嘅功能!例如係Secret Chat功能,通常有女友或者老婆嘅仔仔就會用呢個function同女女傾計嫁啦!首先Sercret Chat嘅對話通知唔會喺鎖機畫面上顯示對話內容,至少唔會比女友見到有人send「Miss You💗」俾你~另外就係喺Sercret Chat度如果對方cap圖Telegram會通知你,咁你就可以問下對方係咪想cap低你哋嘅激情對話send俾其他人觀賞!

最後不得不提就係Secret Chat仲有一個非常好用嘅Self-Destructing photo功能,可以send D性感J圖刺激下對方,但睇左幾秒後就會自動DEL,令對方忍唔住要摩牙摩牙咁!當然呢個功能主要都係自我保護啦!

和平時可以用嚟約炮,戰爭時可以用黎動員同埋傳播資訊,所以話Telegram真係居家旅行、送禮自用、網上約炮同恐怖分子必備嘅聯絡工具!

 

 

作者:萬忽瑪利亞

萬忽瑪利亞
搵個人去愛太難,搵個人做愛易D。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 198320
Date: 2019-08-23 05:26:40
Generated at: 2019-09-17 20:36:44
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/08/23/198320/六月前,telegram-主要用途係約炮