成場運動,其實只需要三個行業罷工就可以完。但佢哋唔做。

 

深夜難聽說話系列其實不得不承認,運動到左樽頸好耐。五年前,大家唔敢衝擊嘅地方,如:紅隧,立法局,警總,甚至機場等,都衝擊過。其實就好似打機咁主線要打嘅打完,但副本又未出一樣。又回頭一看,我地成日話要揸緊港共政府「春袋」,但點解我地好…

– KEVIN CHENG PHOTOGRAPHY- 發佈於 2019年9月28日星期六

 

我一直想講但講唔出口既野。

 

國泰連炒左個公會主席、藍絲空姐篤灰搞氧氣樽,都冇人出聲冇人罷工。

HA同事俾黑警用法律同制度騷擾欺凌病人,高層只係識禁住件事而唔去幫同事。

有黃絲老師被清算,教育界冇人出黎為佢講句公道說話。

 

成場運動其實只需要三個行業罷工就可以完。

 

個個都去買餐卷、送口罩、捐錢、係WHATAPPS/FB講到係威係勢逞英雄,做一大堆雞仔野,精神上出左野就算。

 

起底組同投訴組做左咁多野,有冇人用過?

最近有巴打發爛渣話唔撈先出現獅鳥,但受傷既、死亡既仍然係我方,對家只係美心仆左街、何妖祖墳被毀、恆指跌左幾日。

 

贏左返黎都唔係你地可以享受既福份,仲要承受咁多罪名罵名。

港豬真係唔值得大家咁樣,尤其係你地根本未準備好。

 

作者:鳩文瘋

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 199481
Date: 2019-09-29 01:26:49
Generated at: 2019-11-12 19:12:07
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/09/29/199481/成場運動,其實只需要三個行業罷工就可以完。但