【真。黃色經濟】「乜都芒果」帶起飲食熱潮,網傳許留山週轉不靈

《焦水你好》焦水你好為香焦力新推出智力測試遊戲代表相關消息勁不可信或不能求證請以自己既智商決定是否可信~

香港焦土力量2.0 發佈於 2019年10月30日星期三

 

許留山細細個就成日見,唔係許留山都唔知,原來咁多野可以落芒果。

今日網傳許留山週轉不靈,未知是否因為暴動導致大陸人減少來港,而令收入下跌。

亦有意見認為,可能係許留山相關公關手法,務求製造光顧人潮。

 

香港消費者委員會一直呼籲市民,應謹慎購買「現金券」作為消費方式:

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 移民?三四十歲呢班人,點移民? by 林非
    你以為香港「情況很差」,但香港一直以來的問題是「倒退得快」,即是那個delta_change很大。但香港在英國人建設下的確有很好的社會基本制度。例如說你移民去日本、去台灣,其實在社會上都各有問題,很大程度上你移過去,只不過是以「不在當地成長…
  • 同藍絲做廿年朋友,結果係點? by 六月的物管
    話說某日,細妹咁唔好彩撞啱「克警」又亂鳩咁放催淚彈,搞到佢眼、鼻、喉都勁唔舒服,猛咁咳之餘,氣管同皮膚都又敏感又痕。之後,細妹喺FB出post 訴苦…
  • 【輔仁罕有支持泛民行動】技術上,最容易做又可以癱瘓城市運作嘅罷工行業係乜呢? by 白木乩
    回歸返現實,有乜嘢罷工,既影響到好多人嘅生活,同時其實個影響,係好麻煩,但又唔係真係咁致命?我識嘢比較少,呢一刻我想放低成見,支持泛民嘅…
  • 黃店還是藍店? by 健吾
    最近有朋友跟我說,太子某一間火鍋店很藍,但自從某次見到警察在他們外面放催淚彈之後,就變黃了。然後在網路,又有人說究竟是黃是藍。有些員工,天天都看著大台的新聞,他們接收的資訊不多,再加上很多以訛傳訛的資訊,示威者有錢收,前線有小天使等等的消息…
  • 農的傳人 by 健吾
    首先,你要有一堆志工。…
  • 迫大家抗爭 by 健吾
    對這位特首而言,她很清楚,她現在宣佈宵禁,停工停課停市,就是輸。這樣子,「暴徒」的目的就會得逞。所以,她一定不會停課,而更會向「可以上班和上學的人表示敬意」。 …
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 200819
Date: 2019-10-31 14:24:22
Generated at: 2019-11-13 08:56:25
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/10/31/200819/【真。黃色經濟】「乜都芒果」帶起飲食熱潮,網