【認真深度文】如果何君堯個乳頭真係被割左,生唔生得返?

 

 

答問題直接答:成個乳頭割左去,係生唔返嘅。如果只係割損,會生得返,磨損,都生得返。

乳頭生唔返,咁點算?

呢個世界有樣嘢,叫做乳頭重建手術。

用何君堯做引子我都好無奈,但畢竟香港人鍾意睇呢啲。

 

其實乳頭重建手術,係俾一啲乳癌病人,喺割除病變嘅乳房,再做埋乳房重建手術之後,重新整一個新嘅乳頭俾佢。

女性乳癌除左威脅生命,仲為女士帶來極大心理傷害,玲瓏嘅女性身段係宇宙中最完美嘅曲線,突然無左,對乳癌病人來講係非常咁慘。

而醫學發展嘅目標,並唔只係吊命,唔只係生理上面醫治病人,心理健康都係非常咁緊要。

所以乳房及乳頭重建手術,係伴隨住乳癌醫治咁樣發展。

 

最初嘅乳房重建,講落係好恐怖,係講緊將近住側邊身一大塊肌肉,不割斷血管神經線咁切開,翻過去胸口嗰邊再縫埋佢,而家唔會再做啲咁入侵性嘅整形手術,呢樣已經係1906年嘅做法,可以睇圖:

 

之後個乳頭點搞?畫上去囉,紋身。

 

而家技術好左咁多,好多款植入物可以隆胸,而乳頭重建呢?文字講就比較複雜,搵左條片俾大家睇,先至聲明有手術有血有露點,請自行決定是否按play:

 

咁樣做完之後,要令顏色似返原本嗰邊,就要靠紋身師傅喇。

 

以上嘅做法都係針對女性乳房,畢竟乳房對於女性嘅心理健康真係好重要,而男人無左個乳頭,理論上都可以做重建手術,不過就真係聽得比較少,一來因為男性乳癌病發率低好多,而來對於男人無左乳頭多數都係由佢。

提提大家,講左咁耐,我係無證實何君堯個乳頭有無甩。

byebye~

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 感謝徐緣媽咪嘅勇敢,防止HPV 喺社區散播,大丈夫要有一套,好人一生平安。 by 白木乩
    徐緣媽咪自爆受HPV 困擾,呢個係茲事體大,呢個係非常咁勇敢嘅挺身而出,提醒大家注意公共衛生,防止病毒散播,下文將申述並讚揚佢嘅勇敢。…
  • 叄拾 by 藍兼併
    她結婚那年三十歲,在古代而言有點年長,在現代來說相當普遍。她的婚禮很華麗,在半島酒店筵開三十席,出席的朋友或親人都相當冠冕堂皇,至少在衣着打扮上,與場合絕配。她是個喜歡文字的人,長得漂亮,卻不算富有,也不在意婚禮的排場,只是夫家有點社會地位…
  • 【嚴肅文】我真係無諗過,夜總會個果盤係會擺香印! by 容樂其
    古語有云,去夜總會千期唔好貪果盤,意思係話,做事目標要明確,交際就交際(?),傾計就傾計(?!),你貪第二啲無關痛癢嘅嘢,係嘥自己時間。 …
  • 你人工搵到幾多?憑咩教我呀? by 中環塔倫天奴
    「呀麗!又係得你無得交呀?你究竟想點架?」MISS 鄭瞄了瞄桌上的家課表大喝。「MISS,我好忙架!」呀麗抿着嘴說。「…你覺得而家做緊既野可以做一世咩?你考好個試先啦。」MISS 鄭語重心長。呀麗望着計算機上的數字,她看到了自己的人生,憤然…
  • 【外賣仔日記】而家做速遞乜貨都要送,包括假 __ ! by 外賣仔
    「嚟送貨架,樓下保安叫我上嚟」…
  • #我鍾意經濟圈 by 健吾
    有很多人想捐錢給一些人,是想「改變一下」世界。就像他們看到那些明星去的「非洲探訪」之旅,看到小朋友很可憐,所以就月捐一點。然後,那些大型的志願機構組織利用他們的獨特身份,去搞一些小朋友的時候,那些捐錢人就會不了了之,甚至不去問,他們的錢究竟…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 201003
Date: 2019-11-07 07:51:23
Generated at: 2020-01-21 07:07:11
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/11/07/201003/【認真深度文】如果何君堯個乳頭真係被割左,生