【唔割】弱者「釋出善意」只會招來冚家鏟

最新文章綜覽 / 社會運動

 

老共祖宗列寧曰「堡壘最容易從內部攻破」,放諸四海之內皆適用,有陣地就有利益,有利益就有野心家野心仔,有野心仔就會變政棍,損人利己,賣友求榮,此誠人性的契弟也。是日清晨中大黑衫軍居然彈出三隻無名氏開記者會 ── 無名氏竟然自願解封吐露港公路南北線各一,「釋出善意」去希望港共軍政權回應五大訴求,如此自毀長城嘅人絕對不是同伴,而是賣港賊。

「釋出善意」,呢四隻字真箇毒過 Teargas,滲透黑衫軍嘅港共人士呢招真係高明。人類歷史上任何戰爭,強者絕不會向弱者「釋出善意」,對敵人對弱者仁慈,就係對自己殘忍,必勝之仗何必惻隱?至於弱者「釋出善意」會點?咪就係送刀柄畀敵人。

感恩Google感謝高錕,各位Google一下「佔中 金鐘道 釋出善意」睇睇五年前發生過乜嘢事?當年雙學佔鐘左膠玩泥沙,「釋出善意」自行讓出金鐘道佔領區,期望跟港共「換」公民廣場,結果港共一句唔該都冇就清哂金鐘道前前後後嘅場,順便請示威者食下胡椒放題(當年咁樣已經好暴力)。

 

 

既然呢三隻小賊仲咁相信港共會同你禮尚往來,為何你呢五個月要流落街頭冒生命危險去「抗爭」「革命」?如果垃圾&區議會真係咁神聖不可侵犯咁有用,為何612你又會唔相信可以「反映民意」嘅垃圾會有能力靠斯斯文文投下票就能拉倒送中草案呢?今日都1115了,港共一直用行動表示越卑躬屈膝嘅敵人,它就會越老實不客氣地將你趕盡殺絕,2014雨傘革命香港人大敗,左膠式善意嘅下場早就係歷史。

臨尾講多一個古仔:1614年大坂冬之陣,日本豐臣氏向德川家康「釋出善意」,盡拆大坂城所有護城戰壕去換取「議和」,1615年大坂夏之陣,豐匠氏被德川家所滅,一個頭不留。假如黑衫軍唔盡快封返吐露港公路,咁各位真係唔駛再虛張聲勢,快啲拆哂所有防務,快快返屋企喊娘飲奶,政治好危險架,唔適合你班仆街仔當泥沙咁玩,OK?

 

作者:爽健

爽健
不求聞達於諸侯,只願笑傲賞江湖。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 201282
Date: 2019-11-15 18:31:05
Generated at: 2021-09-23 08:02:14
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/11/15/201282/【唔割】弱者「釋出善意」只會招來冚家鏟