【出賣手足】梁振英暗示熱血公民鄭錦滿係. . . . . .

蘋果日報今日為危害抗爭者安全解話。它說:「點知呢兩日(蘋果)忽然成為風眼,先係報道抗爭者逃生路線被質疑斷後路,尋日再因為刊登被濫告暴動罪嘅抗爭者名單,又被質疑係變相篤灰。」蘋果堅持「不割席不分化不篤灰一直係大家公認嘅運動大原則」。公認的大原則?803基金就收到數以百計的篤灰堅料,要出賣「手足」,動機多,辦法更多,篤灰只是其一。不信?問問剛剛被捕的熱血公民的鄭錦滿!

梁振英發佈於 2019年11月21日星期四

 

蘋果日報連日來被原來仲喺度嘅熱血公民網上追殺,稱其公開理工大學逃生路線,及詳列提堂人士資料變相整理黑名單。

近年以「熱血公民」成員身份從事激進行動的人已經愈趨減少,相反,不少「前」熱血公民成員就走得好前,包括低價販賣防護裝備嘅國難五金李政熙。

今次有熱血公民骨幹成員據報因逃離理工大學事敗被擒,令好多人都大跌眼鏡。

而熱血公民亦大肆宣傳,唯恐大家忘記左佢地係一個激進團體咁。

 

但係更令人估唔到嘅,係前特首梁振英,今日突然間為「熱狗」與「蘋果」嘅爭拗,來一個中間落墨。

先引用蘋果稱「不割席不分化不篤灰一直係大家公認嘅運動大原則」。

再以「乜你唔知架」嘅口吻,揶揄呢場運動大把人割席分化篤灰。

最緊要係

「唔信?你問下鄭錦滿囉!」

「唔信?你問下鄭錦滿囉!」

「唔信?你問下鄭錦滿囉!」

「唔信?你問下鄭錦滿囉!」

「唔信?你問下鄭錦滿囉!」

 

自己copy and paste 五次,我都解唔明,希望有消息人士指點下我啦。

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 201492
Date: 2019-11-22 12:30:20
Generated at: 2019-12-12 21:05:42
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2019/11/22/201492/【出賣手足】梁振英暗示熱血公民鄭錦滿係