食精可以醫武漢肺炎?

 

在某個交友app,

他:「Hey, 你知唔知精液可以殺武漢肺炎嘅病毒? 」

你:「你收皮啦😒」

他:「宜家現實比虛幻更虛幻,Try 唔try先 😏」

你:「去你屋企?」

他:「好,約你下星期一夜晚😏」

你站在他的門前,手在門鐘前停下,那一刻你在想,「應該與不應該的問題」,但很快理智戰勝你的感情,你按下了門鐘。

他身穿黑衣站在門前,雖然只有170米高,但他帶點俊俏的笑容卻為他加分不少。

他沒有浪費一分一秒的時間,他拉着你的手,經過一堆的口罩群,帶你去他的床。

你身穿的是拉鏈衛衣,入面亦只有粉紅色的bra。他的手握着拉鏈的一端,正想拉下來之時,你握着他的手,輕輕的搖一搖頭:「慢啲啦,好唔好。」

他調笑話:「你都知宜家食左精,有肺炎可以醫好肺炎,無肺炎,又可以強身健體。真係補品中的補品。你想唔想要先?」

你:「我當然想啦!頭先經過見到你有近三十盒口罩,做完可唔可以送5盒口罩俾我?」

他淫笑話:「算你好彩,我屋企係開藥房,所以就算幾缺貨我都仲有存貨。但就要睇你表現啦!」

他將你的拉鏈一拉到底,露出粉紅色的bra,他雙手輕撫高聳入雲的雙乳,讚嘆不已。有點緊張的你,閉上了雙眼,他的嘴唇由淺入深的摩擦你雙唇,你的手在他胯下,上下套弄。興奮的「小小他」嘣嘣跳了起來,你跪在地上,張開嘴巴,將那巨龍一吞而沒,他享受着那進進出出的快感。當激情去到最高點時,他發射了令我們驚嘆的「武漢肺炎解藥」。你呢?當然呑晒所有的精華。

你還跪在地上感謝他說:「多謝你所有的精華!」

由興奮到回歸平淡,他已經躺在床上睡着了。

你迅速穿回衣服,在他家中取了5 盒口罩,就離開了。

當其他人以為你笨到會相信精液可以醫肺炎的時候,只有你自己知道他吸引你是因為他在交友app post了與一堆口罩的合照 。

你一家五口,現在只剩下三個口罩,你明天還要返工,你估口罩真係可以重用又重用呀?還是你可以蒸蒸啲口罩再用過呢?

你試過零晨排屈記,但你就算幾早到,公公婆婆仲早過你到。

你試過網購,但送十世都未送到嚟香港。

你試過問朋友攞口罩,但朋友仲有一家大細,佢俾到幾多你呢?

你試過係藥房買口罩,但得番二手口罩。

你有怪政府嗎?有呀,但怪嚟有用嗎?

一批又一批的口罩送上大陸,香港連醫院都唔夠口罩。

要封關嘅,唔封關。

醫護界罷工,就不斷抨擊。如果你肯封關,人哋會罷工嗎?

唔近民居的屋苑,唔用嚟做隔離營。

市面上充斥着一批又一批的黑心口罩,二手口罩,正常的口罩價錢就抬高過十倍,50個口罩,都可以買成900 蚊,但政府對呢啲行為從來無監管。

當我地好感謝誠哥,感謝其他的黃店以正價供應口罩俾香港人,但諗深一層,佢地做的事,原本應該係政府要負責的事。一個健全的政府,就算沒有誠哥,沒有卓悅,都可以以正價供貨俾市民。

到底我地前世做過啲咩,今世先會做香港人呢?

你可以唔同意我的行為,但你想想連日的排隊搵口罩,到底係邊個將香港人逼上絕路。

一個無能的政府,香港人只可以靠自己!

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 【劏房生活實錄】連打飛機/捽碟都怕被鄰居聽到. . . . . . by 一百八十呎
    上次講過我同隔嚟屋只係一板之隔,夜晚瞓覺連人哋呼吸聲都會聽到。人哋屋企又有小朋友,可想而知,捽碟的話我一定要帶耳機。試過唔記得戴,一開就大大聲「澳門首家線上賭場上線啦」,嚇到我心都離一離,人哋唔知以為我沉迷毒海都唔好啦。…
  • 【LEGO快訊】LEGO迷你兵團正式登場 by 阿九
    講左好耐嘅 LEGO 迷你兵團終於都喺紐約玩具展前席正式登場!暫時公佈嘅產品總共有 5 款咁多,而當中以 75 […]…
  • 【引爆中國】(一):中國只係統一過81年? by 薰華
    「支爆」呢個term,筆者都聽咗好幾年,然而每次話支爆,結果都好似不了了之咁,直至今年武漢肺炎大爆發,有朋友就開始盤點下現時中共所面對嘅所有問題,發現係歷朝歷代滅亡前夕嘅事件嘅大集合。既然係咁,筆者亦都想講下到底歷代嘅統一同分裂,背後究竟係…
  • 【口罩知識】99% PFE 就等同 N95 口罩? by Tango Chan
    PFE(Particle Filtration Efficiency)則是顆粒過濾效率,以 3M 為例,他們會利用 0.1 μm 的微粒及 28 lpm 流速來測試外科手術口罩的過濾性能。而普遍來說,這項測試容許使用 0.1 – 5.0 μ…
  • 【引爆中國】(二):中國沒有不分裂的本錢 by 薰華
    上次講到葛劍雄《統一與分裂》提出,中共政治政確下嘅標準計,中國歷史上只係統一過81年,而依照傳統中國所講嘅統一嚟計,其實中國亦都只係統一過950年。咁即係話,無論你中意由夏后帝啟開始計、由成湯開始計、由周召共和開始計、由秦始皇開始計,定係由…
  • 宮崎駿《龍貓》其實是一個死去女童探望病重媽媽的故事? by 陳文西
    次子失蹤了。大家四處找她。後來村民在池塘撈到女童的鞋子,草子說這不是次子的鞋。可是都市傳說指,這真是次子的鞋,次子已經浸死了。只是草紙不敢面對現實,所以矢口否認。…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 203608
Date: 2020-02-05 03:34:36
Generated at: 2020-02-23 16:25:24
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/02/05/203608/食精可以醫武漢肺炎?