Long D 無結果

 

相信大家有得㨂都唔想Long D, Long D 簡直同神交無乜分別,不過多左時差。

我同前人拍拖差不多五年,中間分手兩次,計埋最後呢次係第三次。

識佢係雨傘運動後,佢一直都好想移民,而我因有家人响海外,所以當時有諗一齊走,可惜,我的健康出問題,無辦法移民(現在無一個國家會想接受一個要洗血病人,除非你係劉鑾雄)。

既然我走唔到,前人只好用讀書黎加國,希望讀書可搵到工再申請居留權…….當然最快方法係用香港燃同當地女子結婚。我知道佢沒有帶好多錢去讀書,我也沒有錢給他(所以我不是人財兩失)前人一直有做兼職,生活清苦。

過年前,前人同我講佢會參加聚會識人,之後回來說有好多猛人,有一個年紀輕輕的女仔已教大學了……我心裡已知出事,佢同我講係咪要同當地人結婚?我只可答這是唯一方法,但內心唔想佢同其他女人結婚。

之後大家都估到,從前密不間斷wts到而家已讀不回的空洞。

兩個月前說我對你好重要,為什麼而家你說我們距離好遠,無左感覺。

覺得個天好灰,我人更灰。面對林奠政府連口罩都要餐風露宿地去排,明知社區將會大爆發但又只有等死感覺,甚至,害怕會變成武漢2.0,但內心深處那種痛,係對方決定放棄我,內心實在很委屈。

明明已唔係十八廿二,失戀要高雅一點,可是眼淚總是不自覺掉下來。

 

作者:林閃爍

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 203630
Date: 2020-02-06 04:51:41
Generated at: 2020-08-09 10:46:24
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/02/06/203630/long-d-無結果