你要去死,我唔阻止你

政治 / 最新文章綜覽

 

醫管局員工陣線投票結果,結束罷工。

其實明明知道防護裝備都唔足夠,所謂隔離病房只是好求其攞張膠紙圍住就叫做左野。大佬呀,真心唔明一定叫投票先可以結續是否罷工,要定呢啲所謂規則俾自己,但你有有無睇對家醫管局跟返基本法所講工會可以罷工?佢地拒絕同你地傾,而家話人數唔夠所以嗰兩個揸咪人就叫你地繼續開工啦!

我想講,你地繼續開工係叫準備去死,而家日日就帶病的大陸人湧落黎求醫,你地連防預衣都,根本一定會中招,仲有,你地而家唔係救香港人,係救緊故意播毒的大陸人!

响沙士時間,我們己經犠牲好多醫護人員,立銅像去歌頌並非顯示我地幾傷感,係要提醒不要重蹈覆撤,而家你地知無裝備仲要開工,其實你地救唔到人之餘,仲會令自己感染,咁做你地覺得自己好偉大?咁犠牲覺得好值得?响醫管局的高層話知你地死,總知幫手收症就得,死幾多都WHO CARE?

我一直唔明,點解唔同其他業界聯絡一起罷工,

今日有份宣佈停止罷工的人,你地有份推前線同事去死,因為仲三千個同十事想繼續罷工,你地漠视佢地意願。

罷工唔只要持續性,而且要擴大範圍,令受影響而造成不便,相信兩位揸咪人無理由唔知,但點解唔做?作為市民的我,我係長期病患的病人,都己準備必受影響,但而家宣佈復工,醫管局最開心啦!

選擇復工的醫護人員,你地明知會死都要去,我無辦法阻止你地,你地咁做唔係偉大,而係愚蠢。

 

作者:林閃爍

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 203690
Date: 2020-02-08 04:47:03
Generated at: 2020-08-09 09:43:01
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/02/08/203690/你要去死,我唔阻止你