情人節,點樣show 俾男友睇我係好女仔嘅日子

 

晚上8點,在一間普通的餐廳享用一個cheap cheap,價值200 蚊的情人節餐。

男友:「你唔洗食貴啲,格調好啲嘅餐廳嗎?」

我:「我知好多女仔都要收玫瑰花,又要食高級餐廳,但其實好浪費錢,一晚你就洗左幾千蚊。但我咩都唔洗要。情人節最重要係你愛我,我又愛你,簡簡單單就得,其他嘢我咩都唔要。你送呢隻公仔俾我,都好得意呀!我鍾意就得。」

男友:「我真係怕你會介意。」

我輕輕的摸住他的手:「與其說介意,其實我好感謝你對我呢一年的照顧和關心。我覺得情人節係一個感謝伴侶的日子,多謝你,I love u!」

男友:「愛愛,我愛你」

那天我在IG post了我們的合照,caption:
「感謝數年前那天遇見了你。
情人節,我什麼都不要。
只要你愛著我,我愛著你就得。
我覺得現在很幸福。」

有朋友direct message 我:「仲咩你情人節又無花收,食飯食得300 蚊落樓,禮物就送公仔,你都唔嬲,你點同其他女人比?」

我:「傻豬嚟,平時先呃男友昂貴嘅禮物,到情人節,當所有女仔都post 男友又送花又食高級餐廳,俾我係男仔都肉痛啦,洗一洗就無左幾千蚊,最緊要係唔值得嘛。 所以我post 呢個「情人節我咩都唔要」就好似一個清泉,係IG我好似輸左,但係男性朋友的圈子,我呢啲咁好嘅女朋友,你明唔明,我就贏左。

而我男友會覺得我係佢好好嘅女友,理性又對佢好。

女朋友係好定唔好,其實都係比較出嚟。

你真係以為拍拖咁多年,除左愛就得。NOOOOOO,最重要係點用小技巧去保鮮。」

情人節除左係表達愛的日子,更重要係令男友覺得我係好女仔嘅日子。

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 203824
Date: 2020-02-14 20:35:52
Generated at: 2020-10-26 21:57:27
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/02/14/203824/情人節,點樣show-俾男友睇我係好女仔嘅日子