如果你係佢老婆,你會點?

 

 

(以下內容經當事人同意分享)

 

朋友主角男,年約40多歲典型中產,有車有樓有工人有老婆有公司,為人豪氣,唯獨喜愛夜蒲,尋花問柳。而且更喜歡在朋友面前不斷炫耀自己的英雄史!

正所謂獵犬終須山上喪,有一次他終於領咗嘢,染了性病。可幸的是只中了一些很簡單的,打針吃藥很快就沒事的病毒。

但最麻煩的是他把病毒感染了太太。

一個女人能與你相守多年怎會不知你的個性?有陣時睇唔到就隻眼開隻眼閉,但太過份終究還是會爆發的。

所以一眾花生友倒是想看看到底主角男如何處理「家變」。

結果主角男竟然乜事都冇,我哋都好好奇到底點解可以咩事都冇呢?

主角男話:我老婆其實好蠢,我同我老婆講有一次喺大陸出差時去了一個公廁度屙屎,點知道舊屎跌落屎坑時,dum一聲有啲水彈咗落個肛門度,可能就係咁樣中咗!

朋友們:佢信?

主角男:yes(得戚樣)
我:其實只係得兩個原因!一,你老婆係弱智嘅!二你老婆只係唔想頭家散,所以你應該多謝嘅係個天賜咗一個咁好嘅老婆畀你。

有時不要太過自以為是,你以為的聰明其實可能只是另一半對你的忍讓罷了。
如果你有一個願意為你裝傻的另一半,請珍惜!因為呢種人若有日感到心灰時必定頭也不回地離開你。

by the way 如果你係佢老婆你會點做呢?

 

作者:TIM SIR

一個率性而行、不修邊幅的心理工作者

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 204425
Date: 2020-03-04 05:59:06
Generated at: 2020-06-06 11:45:13
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/03/04/204425/如果你係佢老婆,你會點?