你地日日叫黑警死全家果陣,曹星如、香港01記者同黑警教官一齊開開心心跑步

 

 

今日好多人係度講三萬thx,話好多人like左警察專頁好唔要得,個個又要打要殺咁。仲有尋日,見到個初中生YouTuber 雞丁有d 人識,就有人開始做野,話佢係藍。引埋一堆hater 入去屌鳩佢,搞到雞丁刪片,而家又道歉。好在雞丁冇自殺死。如果死左,呢堆人渣,係唔撚會,係絕對唔撚會覺得自己有份殺人架。

最撚好笑既係,最近竟然有人覺得健吾出書,係有「連登民意」反對。連登有幾撚多次係做錯決定?中大話會攻入去,有冇攻?雞丁係藍,又有幾藍?仲有連登成日叫人送頭,有幾多個女手足畀警察先姦後殺,有幾多男手足畀警察用警棍屌到屎眼都爛晒?

成日話邊個同建制派有影過相就係藍,如果影相就係藍,咁呢單野,又唔知點睇。

 

中間嗰個?警察教官喔?呢間跑步會Weak Ends Here(留意個hash tag #WEH)係幫黑警做公關show 架?

 

無屈佢呀,警察教官Edwin Ng 有share 的

 

【警察 / 運動員系列:警察學院體能教官吳家豪】

【警察 / 運動員系列:警察學院體能教官吳家豪】 「我相信,運動可以改變人生。」 從11歲開始接觸拳擊,15、6歲已經開始打業餘比賽。來自警察世家的吳家豪(Edwin),幼承庭訓,不單和父親一樣加入香港警隊,更受父親的薰陶,從小到警察拳擊會學習拳擊。2015年他代表警隊,參加世界警察及消防運動會的拳擊比賽,奪得銀牌,為港爭光。台上一分鐘,台下十年功。相比起其他運動,拳擊,往往伴隨更多的汗與痛。平日繁重的工作過後,放棄休息時間去練習: 擊打沙包、跳繩、重複的揮拳…… 忍受一下又一下的抗擊痛楚……旁人不禁會問:「訓練得那麼辛苦,究竟是為了什麼?」 Edwin的答案,原來很簡單: 生命影響生命,透過運動改變人生。平日走下擂台,公餘時間 Edwin 是警隊「奮進行動」的義工教練。Edwin 透過拳擊訓練,幫助誤入歧途的少年重回正軌。只因從小,Edwin 爸爸就教: 做人,不是一個人自己跑得有多快,而是和隊友一起跑得有多遠。也許,拳手往往要孤單站在台上面對挑戰。但 Edwin 用自己的生命訴說,只要堅持,就可以像他拳套上那印有金色「Edwin」的字一樣,在自己人生的擂台上,在漆黑中發出耀眼的光芒。詳情 / For more details【運動影響人生- 奮進行動】: https://www.facebook.com/HongKongPoliceForce/videos/1157386697682626/#HKPconnecting

香港警察 Hong Kong Police 發佈於 2018年8月9日星期四

 

呢幾日,全港體育記者係度吹捧曹星如,話佢係香港之光,香港精神。咁唔知同黑警跑步,仲要放上網威威既曹星如,點睇都係深藍啦?佢仲要唔係同普通警察,仲要用香港警察既面書有推介過既黃竹坑警校教官,即係教到而家d黑警出黎又打又抽水又講粗口既教官,仲有聽講係香港01既記者一齊係警暴橫行,日日黑警死全家果陣,曹星如,香港01記者同黑警教官一齊開開心心跑步仲要放上網,咁係咪攻入中大果日改下黑頭像,就做返黃呢? 點呀,你地「定性」左未呀?

成班體記,你睇你地可以搶點擊,等你係你老細面前可以創造d價值,可以造神既icon 同黑警玩,你地點解唔割蓆?成班黃色經濟圈既支持者,你地唔係話太興係藍架咩?點解你地仲轉發香港01 講曹星如?仲有自稱好撚正義既香港體記,你地話黑警死全家,唔該同黑警玩既,使唔撚使unfriend? 快d unfriend rex tso 啦。不過,講到骨氣呢樣野,你地有咩?

香港人,成日畀連登帶風向,仲要見細路就打,見到曹星如呢d 可以有click 既就靜過太空。成日話自己食黃店既人,推香港01已夠賤。睇住曹星如同黑警跑步仲廣傳話佢係香港精神既黃絲,就係戇撚鳩中既戇撚鳩。咁撚鳩既黃絲圈,你地話你地想光復香港呀?delete 返你地d 曹星如post 先啦。

 

P.S. Weak Ends Here 係一個跑會,由nike 贊助的。請問黃絲,燒撚晒你d nike 未?

 

作者:隨緣

八十後公關公司小卒一名,渴望有一天,只是有人按讚,我就會飽。

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 204584
Date: 2020-03-09 16:53:20
Generated at: 2020-03-31 19:09:22
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/03/09/204584/你地日日叫黑警死全家果陣,曹星如、香港01記者同