尹兆堅幫TVB東張西望派口罩,你拎唔拎?

 

海洋公園告急,劉鳴煒上電台叫救命,好冇用?

係,真係好冇用。如果而家海洋公園係泛民楊岳橋果一類撚人做,你估會點?泛民既黃衛兵一定會諗好多理由幫佢解釋。

哈囉威請好多黃架!我好多朋友係前線手足。
海洋公園係集體回憶,唔可以執架!
唔關楊岳橋事架!武漢肺炎唔關岳少事架!係大陸既錯,點解要賴係佢頭上呀?
而家係全球經濟衰退,海洋公園係集體回憶呀。

黃衛兵最戇鳩既,就係唔用腦扮有用,唔識政治扮覺醒。呢鋪擺明係對人唔對事。畀你劉鳴煒捱得過呢關,第時佢做特首點算?加上平時劉鳴煒係媒體就柒開,咩去少次日本睇少場戲就可以買樓,咁而家你冇得去日本冇得睇戲啦,你搞唔掂海洋公園?有冇搞撚錯。海洋公園最大既問題,係同我日常生活冇關。邊個香港人會去海洋公園?去親都係大陸團。香港人聽海洋公園個名,只係兩隻熊貓交配果陣。你話畀50幾億佢,剩係睇兩隻熊貓交配?我不如畀10億你拍av 畀香港人睇,睇到我地精盡人亡都未睇完啦。點解要畀佢?海洋公園,而家一蚊都唔撚值。

但唔緊要,香港人,從來都係對人唔對事。有人話派星巴克罐裝咖啡有問題,黃衛兵就話「係咪有可能係直接入口唔關美心事」,有人拎埋士多同埋hktvmall 個圖畀佢睇,話係美心旗下發行公司「coffee concepts」 的剩貨,佢就話「我冇畀過錢你唔飲得呀」?尹兆堅就直接認,話果d 係「杯葛既成果」,即係直認批貨同美心有關啦?點解泛民既人會幫美心做野呀?佢出圖幫美心旗下coffee concept 既產品出圖,做宣傳,係咪幫左美心?黃衛兵黃屍就會啞撚左。都未問佢地,尹兆堅幫美心燒貨慳倉租,係咪幫撚左美心?之後就話:「咁派藍營既野有咩問題」。

冇,你覺得入得民主黨,新界西迫走鄺俊宇自己去選既尹兆堅,做人會有底線架咩?佢地團隊,幫TVB 東張西望拍野派口罩就得啦,佢地有咩做唔出?只要可以派野畀「香港人」,香港人畀票佢,同建制派派d 口罩畀阿婆登記做選民,一鳩樣。之後佢地做錯咩,就唔準講唔準提,呢種咁既政治水平覺醒,你要埋我果份啦。

我份人好撚西,但真係睇唔撚過眼既係香港人咁撚中意對人唔對事。尹兆堅幫TVB 派野就ok,建制派幫TVB 派野就係仆街。兩個都係咁仆街,就係仆街。大家係中意投票畀仆街,咪畀仆街管你囉,有好撚難明咩?

 

 

作者:論政西人

論政西人

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 206341
Date: 2020-05-12 18:00:58
Generated at: 2020-10-28 05:07:16
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/05/12/206341/尹兆堅幫tvb東張西望派口罩,你拎唔拎?