國安法——相信政府,唔怕~

政治 / 最新文章綜覽

 

喂國安法黎啦,仲唔出黎?

唔怕!相信政府!

我記得有一幕有人問,如果解放軍黎到會點做,有人答會返屋企訓覺。

人大就係金口嘛,一講左出黎就係潑出去既水,點會收得返。咁人大係講左就只會有立法同通過。既然係咁,依家出黎既目標係35+?定係因64晚會被拒提早籌款?定係因為畫面好靚?定係仲覺得運動未完,同志仍需努力?

如果凡事只睇自身一面,身陷其中,好易會因為偏見同衝動而做出意想不到既事。

係出街之前,或者你提提你有啲消息可能忽略左冇睇:

侵侵講明會強烈回應;
蓬佩奧講明重新評估香港特殊地位;
本港美國商會講明國安法立法影響香港特殊地位;
英國、澳洲、加拿大外長共同聯合聲明話立法會影響香港特殊地位;
歐盟都發表同類聲明;

即係咁,上面咁多樣野要引發出黎既大前提係國安法要通過嘛。咁似乎更應該既係要求佢快啲通過,頂唔撚緊喎。因為你地既聲音人大已經聽到仲好從善如流咁推介俾國際,難得香港一個彈丸之地可以令到各國同氣連枝,點計都抵喎。

仲唔信?不如上網睇下美軍個4大航母依家係邊度?政府見到咁多航母都係唔會令到佢驚架,所以大家應該定當堅定支持擁護國家安全法,咁樣唔洗靜靜雞都嬴。明明係打倒美國帝國主義既又一勝仗。應該係坐享革命政權成功打倒美帝的勝利果實。真係唔怕,相信政府!

 

作者:武士亭

漢江泄對家

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • Client 問我點解自己係「仆街磁石」(上) by Professor Chan
    佢自從中學由女校畢業之後就無試過單身⋯⋯連一個月都無。每次同一個男仔分手,佢好快就會同另一個人一齊,佢話佢已經唔記得單身係咩感覺。…
  • Client 問我點解自己係「仆街磁石」(下) by Professor Chan
    依家,你重新行一次,你由出世到依家呢廿五年嘅經歷。好似一段Video咁,由過去,由開始播放,播放到依家呢一刻⋯⋯你可以由得唔同嘅片段喺你個腦入面播放,唔需要去控制佢,一路播一路同我講你見到咩。」我講。…
  • 【國安法自保】除左刪fb post 之外,你應該做乜嘢? by 白木乩
    對於「唔怕」嘅人,已經唔需要睇落去,就義係高尚嘅,歷史會記得你,雖然好多人唔記得左歷史係由勝利者書寫。…
  • 香港人就係純樸到連日本人都可以喺度橫行霸道 by 白木乩
    就算係日本老母來到香港,無左其他日本人嘅目光,無左其他日本人文化監察,無左其他日本人鬧佢「打咩」、「巴加丫囉」、「渣媽」,出名桎梏出名壓抑嘅大和民族,都係會個性解放,係「個性」解放。…
  • 傷J人 by BEAR 兒
    低胸女徑自朝吧枱走去,被緊身裙包裹着的身體玲瓏有致。她走到男人旁邊,向酒保說了幾句,就在吧枱俯身等着,屁股翹得高高的。有容笑了笑搖頭說:「小婊子還挺厲害的。」…
  • 陳偉霆注定是香港人的一道傷口 by 阿享
    陳偉霆現在很紅,紅到他可以和香港完全切割。近年在大陸很紅的人,再怎樣也會偶爾在香港出現。佘詩曼因為《延禧攻略》爆紅,之後成了廠家寵兒,屢屢在香港大小活動出現。同公司的謝霆鋒,容祖兒等,雖然重心在大陸,但也會在香港開show,出歌。就算勢頭同…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 206818
Date: 2020-05-24 08:01:19
Generated at: 2020-07-07 00:40:29
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/05/24/206818/國安法-相信政府,唔怕~