何鴻燊過身,養和唔開心

 

 

何鴻燊喺養和都住左幾年,今日結束傳奇一生。

養和作為本港醫療旅遊業界火車頭,對維繫國內達官貴人身體健康居功至偉。

自從上年開始,社會運動熾熱,自由行大幅減少。依靠大陸診金支撐營運嘅養和,上年十月已經傳出需要控制成本

 

近月開始武漢肺炎,我諗更加會令原本需要做身體檢查的本地客猶豫。

而同時,何博士就係養和大客,上年有傳媒報導,估計何生幫襯養和超過兩億

 

何鴻燊仙遊,我諗養和都會幾唔開心,畢竟少左一位大客,對於佢哋嘅營運一定雪上加霜。

除非何生後人都仿效爸爸嘅善心,捐返一兩億比養和起幾棟何鴻燊樓。

不過而家我諗傳媒焦點,都係集中各房人會否隨即爭產。希望唔會啦。

 

作者:白木乩

白木乩
聽聞係總編分身,專用來出D 與總編身份不符既膠文

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 206911
Date: 2020-05-26 14:40:35
Generated at: 2020-07-06 11:01:13
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/05/26/206911/何鴻燊過身,養和唔開心