你拍拖10 年,有無鍾意過其他女仔?

 

 

我:「你拍拖10 年,有無鍾意過其他女仔?」

朋友:「有呀,鍾意過兩個女仔。我地一齊出job,一齊食飯,一齊玩,所以鍾意左佢。」

我:「有無出軌?」

朋友:「無出軌,你夠拍拖8 年,有無鍾意過其他人?」

我:「有呀,人係情感動物,一齊work with,鍾意佢都好正常!」

朋友:「個男仔好傑出?」

我:「講叻,我男友叻啲。」

朋友:「所以? why?」

我:「我承認有一下有Feel , 我係果啲要24 小時fully utilised 嘅女仔,即使我日日放凌晨2 點,我都仲有精力玩其他嘢。」

朋友:「咁個男仔有咩好?」

我:「以前我地嘅笑點總係同步。我瞓醒會收到佢零晨4 點放工回我嘅message, 但宜家我地嘅笑點亦唔再同步,思維亦溝通唔到。」

朋友:「你有無諗過出軌。」

我:「認真同你講,無諗過。你要喜歡一個人,太容易。對我嚟講,愛情並唔係一連串嘅感覺,而係一連串嘅生活,有感覺又點,如果大家相處唔到有用咩?而且,感覺係一剎那嘅feeling,好容易就無Feel ,如果你愛情每次都靠feel ,你一定拍唔到長拖。」

拍拖咁多年,
唔係你無遇到不錯嘅對象,
而係你選擇怎樣去處理這段關係。

可能處理得唔好,
但絕對唔係別人想那種flirting mode⋯⋯

 

 

作者:FAKE 文青

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 208505
Date: 2020-07-24 07:15:25
Generated at: 2020-10-26 11:56:02
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/07/24/208505/你拍拖10-年,有無鍾意過其他女仔?