這位說我沒有寄書的網友,你這剎那在何方?

黃絲中意誹謗我就唔係新事,但呢單野,我真係唔撚忍你老母閪。

 

關於呢一個message,我應該可以回應三點:

一、佢話我呢本係社運書。我呢本叫《未敢忘記 2019/20》。如果大家有讀過,會知道我書的後面1/3 左右,係講疫情,同埋有關機構點樣用疫情黎控制社會。我想問,點解我呢d 記錄事實及口述歷史既書,會畀人話係「社運書」?一本「社運書」應該係點?講件事,就叫社運書?咁講「六四」既書,即使佢定性六四係一場失敗既民主運動,佢算唔算社運書?佢根本冇睇過本書就評論,是為不實評論。

二、佢話我冇出貨,話唔知幾時出,我隔兩星期係gogetfunding 有update,請問這位 chan chan 氏,有冇眼?識唔識上網?我使唔撚使拎埋個回應去你屋企讀一次你聽同你交代?我次次出貨都親力親為,自己去寄。有幾次差d扭親腰。簽名簽到手腕及膊頭勞損,請問呢位小姐,佢a眼,b眼同c眼,邊隻眼有睇到我好似 #德國口罩騙徒 咁樣,唔出書畀人?

三、佢用蘋果同我比。蘋果剩係副刊都70人,一個IT部都百幾人,係不爭既事實。人地本業係出版,出到書,有幾出奇?我本業係作家,我自己出,我自己簽,團隊包裝,發行,你搵蘋果同我比?佢個腦係生草剩係點?

四、你話我印印腳。請問你有冇睇過本書?本書300幾頁,計標點十幾萬字,你唔撚使你寫啦,你抄一次畀我丫?你抄一次畀我,你抄幾耐呀?

睇你呢d人,就知你幾咁冇腦。中意屌人就屌人,屌得咁撚高興,我就開拖屌你老母閪。好撚心啦你呢d人,睇你面書acct,睇黎自稱黃絲,覺得自己為香港出緊力,我肯撚定唔知點解又有意無意話自己好L中意香港。

黃絲講仆街野,黃絲誹謗我人格,我慣架啦。但可以fake news 到咁撚盡,咁撚過份,講到賣書都係人血饅頭,你同我講呢堆人係爭取緊公義,爭取緊民主?

我可唔可以借社運老兵古思堯先生一句:行撚開啦,屌你老母。

你一係就道歉,一係你就同我食撚左本書佢。如果我冇寄過書既,我食十本。而我寄左,你係咪同我食返一本?我送既,送本硬皮畀你,你食一本,我直播全程。這位 kayiu chan chan ,你敢不敢?

 

Become a Patron!

 

作者:健吾

健吾
專欄作家、記者、編輯……商業電台節目《903國民教育》、《光明頂》主持,香港中文大學日本研究學系講師。著書超過40本。email:[email protected] |Facebook: facebook.com/kengopage |微博:t.sina.com.cn/kengowrites

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 209215
Date: 2020-08-17 20:39:58
Generated at: 2021-05-07 20:40:44
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2020/08/17/209215/這位說我沒有寄書的網友,你這剎那在何方?