左膠當道,今時今日,只要係黃,就咩都得了。

 

好似阿新聞王子,打老婆情人被捕,揸車撞到人被捕,成班黃粉高呼好慘呀,好陰公呀!某傳媒出post新聞王子影了chok相,有句重新出發之類的嘢,睇到我好撚唔開胃,我留言留了句:真係唔想睇佢,然後我就撞鬼了,畀班深黃傻粉狙擊了幾日,都是人身攻擊,本來想關掉FB戶口幾日避一避,但諗起有啲人平時係FB搵我,我戶口都冇埋以為我block 咗佢仲唔嬲嬲豬?唯有死忍。

再睇下黃色經濟圈食肆,曾經最出名嗰間,啲食物水準,狗都唔屌,仲日日排長龍,仲有其他黃店,不枉多讓,黃色經濟圈無以為繼係人之常情,講好食,sorry都係藍店。

仲班成班冇正職,靠係YouTube 讀新聞,不斷叫人課金的黃屍KOL。

真係做咩都好,老虎蟹都要黃,只要係,就有光環,就可cap水,係層黃皮低下係咩來的,冇人關心。

就如本公為例,你點知我係黃定係藍?我可以平時表現反共,FB表現出係深黃,私下可以接job,用唔同筆名,扮下男人,做下女人,頻密係唔同地方出文,內容係中共文宣,我平時用廣東話寫文,可以轉國語,本公讀過愛國學校,能操流利普通話,我又可以轉用英文,你吹呀?只要我唔係自己私人戶口post,邊個會聯想作者係我?然後收酬勞我只收現金,錢唔入銀行而直接買比特幣,邊個知呀?

直接講,呢啲嘢,你的枕邊人都唔會知,唔通你班深黃傻粉知?所有嘢只睇表面,佢係黃的,所以係忠?

去到今日,最慘的只有被捕或流亡,三餐不繼的年輕人,香港的下一代冇咗了,仲支持埋啲課金KOL,只要黃就一味盲撐,深黃傻粉,醒下啦!

 

作者:莊公公

莊公公
欲練神功,必先自宮 作為公公,最愛指點別人行房 若有日不幸中風,我會希望係馬上風

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 213519
Date: 2021-01-25 21:41:31
Generated at: 2021-06-20 13:44:23
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2021/01/25/213519/左膠當道,今時今日,只要係黃,就咩都得了。