易地而處

 

想問問楊大狀有無覺得自己人生變得更精彩?
對於嗰班被煽動犯罪無晒前途嘅後生仔嚟講,楊大狀今日落得如此下場都算係一種報應❗

張國鈞 Horace Cheung 發佈於 2021年3月3日 星期三

 

還記得梁天琦被判坐牢,是很傷感的日子,當時他還未回港,很多人在嘲笑他,罵他,說他什麼背叛又鬼又咩咩物,最後他回來面對審訊,最後入獄。當天那些人現在還很整齊,一點都沒有事,只是偶爾罵兩句政府,然後就覺得好自己做左野咁,嘩,真係多謝晒喎。

今天這個情境再次來臨香港,47人名單被控顛覆政權,面臨聆訊,當中是大家所謂的泛民。無可否認泛民有錯判,有做錯過的時候,但這次他們真的錯嗎?

為什麼要落井下石?日日係度單單打打,這有用?難道這真的是曲線嗎?

現在面對是一個什麼的政權?大家心知肚明,現在沒有要你去抗爭,也不需要踩多兩腳掛?

嘩,佢以前對我地幾衰呀,我依家仲唔要恥笑返佢夠本呀!你唔知我有幾慘,比佢地搞到無地方企呀!

如果你真係咁諗,咁你應該現在走出去,取代佢地位置,做佢地泛民做既野,又睇下有咩後果,唔好講,即刻做。

易地而處,佢地依家既情況,他朝君體也相同。

踩多兩腳既同時,其實係踩緊自己。

 

作者:Terence Yun

Terence Yun

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 214443
Date: 2021-03-04 05:20:16
Generated at: 2021-05-18 23:17:14
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2021/03/04/214443/易地而處