各位會員唔好誤會,你$440入會費只係買左個 #抽飛權

【各位MIRO留意!!!】
MIRROR將於7月首次於紅館舉行演唱會,為咗令MIRO更容易入場支持MIRROR,Fan Club已經預留限量門票並將舉行抽籤認購活動。…

MIRROR 發佈於 2022年5月13日 星期五

 

今日睇到呢個Post 即刻爆粗。有無攪L錯呀?你Mirror 演唱會主辦單位係咪癲L 左呀?無端端攪個官方歌迷會每位年費四百四,個個以為可以有比較大嘅抽飛機會所以狗衝加入成為會員,然後你今日話我知原來作為鏡粉歌迷會會員所謂可以抽籤買飛(係要俾錢唔係送呀攪清楚!)名額只係得2500個,講緊係十場演唱會2500個名額,唔係每場2500個。一個名額可以買到兩張飛, 即係十場演唱會官方歌迷會嘅歌迷只係卑微地獲配給5000張飛。咁你地啲飛去左邊度呢??

首先,之前什麼city the club 特選客戶可以優先定購,由於本人賤過地底泥所以梗係無得參與呢次優先訂購啦,咁好啦,跟住話有渣兜嘅Mox 卡可以優先訂購,咁我又即刻申請碰下運氣啦,預左唔夠啲炒飛友個電腦程式鬥但都叫做參與左,浪費我人生中寶貴嘅四十五分鐘,然後叫你重試重試重試……….

即使呢度買唔到飛都唯有認命,因為我以為官方歌迷會會員抽簽機會應該會大啲嘅,咁我俾四百四十蚊搏一搏都叫可以一試,唔通真係貪你啲迎新禮品咩?點知今日先發現原來歌迷會都只係得五千張飛咁大把,真係一萬字嘅粗口都不足以洩憤。

『紅館呢個表演場設有12,500個座位,其中10,400個為固定座位,另設約2,000個活動座位,可以按舞台設計彈性編排,靈活巧妙地配合不同的舞台設計。』(抄官方資料)我當你一萬個位啦好計啲,因為疫情關係,到七月當你有七成入坐率,即係一場有7000個位,十場係有70000個位,咁你收人幾千萬會費,實際歌迷會人數唔知,但如果保守估計你有七萬個會員的話,你Makerville 齋坐系度收會費都三千幾萬,  咁你手指嚹漏5000張飛出來賣俾會員,即係一場俾會員睇都無,咁請問你地當啲會員係咩?賤過你啲客戶廣告商贊助商啦?!聽講富衛客戶買滿某金額嘅保單都有演唱會飛,我地呢啲課金會員就梗係什麼都不是啦係咪??

我有幸去過日本睇Smap 解散前嘅演唱會,人地啲飛只係俾歌迷會會員抽,唔會有咩贊助商廣告客戶要應酬,所以絕大部分嘅會員係會抽到演唱會飛,而飛上面有嗰個會員嘅姓名,咁樣令到即使有黃牛飛,但始終大部分嘅會員都可以睇到演唱會。唔好講日本,香港Sammi 軒公,佢地都有專屬歌迷會,Sammi 歌迷會係一定會買到演唱會飛,軒公都有一場係專門俾歌迷嘅演唱會啦!!學吓人地吖唔該。如果唔係你攪個官方歌迷會做乜?擺明cap 水啫。十二個鏡仔根本各自有歌迷會組織應援,使咩你makerville 收人錢又分一杯羹?!

依家好多人好嬲就係你地主辦單位究竟放幾多飛出來賣俾公眾??你地自己hold 左幾多飛招呼貴客?你地應該攪清楚一件事,無左啲粉絲你地唔會有咁多贊助商廣告商,唔會有雙位數字嘅廣告增長,你攪清楚你地嘅金主係廣大嘅鏡粉!!無佢地幫襯shiseido payme fendi LV  YSL Osim 雅蘭床褥黑人牙膏益生菌可口可樂麥當勞不能盡錄嘅產品,你覺得你地viu 可以轉虧為盈?!姜濤灣係你地makerville 攪出來咩?都係一班姜糖真金白銀攞錢出黎攪嘅生日會!!

唔該攪清楚一點,鏡粉唔係要你送飛俾我地。四百四入會費唔係為左免費要你演唱會飛,你唔使送俾我地,我地只係想真金白銀買到飛入場而唔係買黃牛!! 我聽到啲鏡仔叫大家唔好買黃牛飛我真係覺得難聽過粗口!!你地係無辜嘅,但問題係你地公司逼大家買黃牛飛咯!!!你有誠意嘅不如話俾大家知你啲飛點樣分配吖?睇下我有無怪錯好人咯。

仲有,你要應酬呢啲客戶,你咪搵Mirror 閉門攪個私人派對形式嘅演唱會咯,唔使預啲歌迷吖!你依家名義上去紅館開十場,但如果你hold 嘅飛係多過賣俾街客嘅,咁你開黎做乜??演唱會唔係俾Mirror 粉絲睇,而係滿足你viu TV 客戶啲客戶? 咁就非誠勿擾啦!

作者:憤怒鳥

閱讀後覺得好,請多多讚好及分享~:)

其他熱門文章

  • 李怡先生,謝謝你 by 馬黑白
    自小媽媽便說,有空時要多聽李怡先生在香港電台的《一分鐘閱讀》,因為每日講一本書,每日說一道理,絕不簡單 。近年,媽媽因病離世。在媽媽人生中的最後數月,床頭總放著他的《閱讀人生一百篇》,她入住過幾間醫院,此書也是隨身攜帶。當時我會讀書給她聽,…
  • 【遊戲攻略】解鎖二三艘潛艇教學 《Monster Hunter Rise》刷國王獨角仙悶到瞓著 by 滅盡殺手
    早兩日我哋嘅一篇小知識技巧篇入面有提到要盡快解鎖收集道具必備嘅潛水艇,雖然做村任好快就會有第一隻潛水艇,但係要 […]…
  • 【憂傷的嫖客】「環保吹」 by 菠蘿
    某天下午,就在我們對一樓一場所集中地進行實地考察的時候,遇見了一行三人、正在「洗樓」的嫖客小隊。所謂洗樓,就是嫖客在一樓一鳳姐集中的大厦,向每個鳳姐單位門口按鐘、逐個審視,直至他們遇上合眼緣的鳳姐,與她們進行交易為止。而這三人有別於一般的嫖…
  • Zopiclone——傳說中的安眠藥「白瓜子」 by 小小藥罐子
    Zopiclone,可以讓人入睡大約6至8個小時,所以,一般建議連續入睡至少8個小時,避免出現「宿醉(Hangover)」的機會。所謂「宿醉」,簡單說,透過安眠藥入睡後,如果睡眠的時間不夠長的話,醒來後,仍然可能會覺得睡意未散,頭昏腦脹,影…
  • 中咗Covid,我終於可以休息 by 小盛女
    平時好少人打電話嚟,但係同事開始知道我中咗之後就一日收幾個電話,關心嘅說話當然有,但重點都係公事…
  • 專訪「政見唔同就分手」Heather Yeung:「我係香港人囉!」 by 清君
    我就對「政見唔同就分手」的Heather更有印象和好感,於是膽粗粗邀請她做訪問,當時由於見到雲海的「東張西望inbox」post,我滔滔不絕的解釋澄清自己不是騙子,她也知道雲海那個post,於是莞爾,笑了。然後相約於北區某咖啡店等,可是作為…
歡迎讚好我們的facebook page,免費資訊源源送上。

文章資訊

ID: 221828
Date: 2022-05-13 23:46:30
Generated at: 2022-10-07 19:49:00
Permalink: https://www.vjmedia.com.hk/articles/2022/05/13/221828/各位會員唔好誤會,你440入會費只係買左個-抽飛權